Деветдесет и една държавни професионални гимназии ще получат спортно оборудване

...
Деветдесет и една държавни професионални гимназии ще получат спортно оборудване
Коментари Харесай

91 професионални гимназии ще получат спортни съоръжения за 2 млн. лева

Деветдесет и една държавни професионални гимназии ще получат спортно съоръжение и обзавеждане на стойност над 2 млн. лева, с цел да оборудват физкултурни салони и фитнес площадки навън. Проектът е финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 (ОПРР).

Днес Министерството на образованието и науката (МОН) разгласи социална поръчка, с която се търсят снабдители на два типа спортни уреди - за открити фитнес площадки и за физкултурни салони. Някои от гимназиите получават съоръжение и по двете позиции – за спортни площадки и за физкултурни салони.

Професионалните учебни заведения, които могат да бъдат финансирани по Оперативна програма “Регионално развитие”, са избрани още през 2015 година по разпоредбите на оперативната стратегия. През 2020 година МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно съоръжение. На базата на поръчките те са включени в плана, утвърден от Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие”.

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. То включва троен смесен външен фитнес апарат – висилка, разгъвач и за изтегляне, смесен апарат 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лева

Осемдесет и четири гимназии ще получат спортно съоръжение за физкултурните си салони. Сумата за него е малко над 1,5 млн. лева Ще се финансира закупуването на комплект от спортни уреди – подготвителна дървена стена, железен тъпан в комплект с въже за дърпане, подготвителни колани, дъски за коремни преси, топка с ръкохватка, подготвителен комплект за високо интензивни тренировки и други Това съоръжение е предложено от Министерството на младежта и спорта и е обвързвано с осъществяване на подготвителна стратегия.

Фирмите могат да аплайват до 18 ноември т.г. Договорите с определените претенденти ще са със период до 20.07.2023 година Конкретните доставки се извършват в период до 45 дни след изпращане на поръчка за съответно учебно заведение. Доставчиците поемат също монтажа и гаранционната поддръжка на оборудването.

Документацията и изискванията по публичната поръчка, както и лист на всички професионални гимназии, които ще получат спортното съоръжение, можете да видите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР