Девет варненски и шестнадесет столични ще започнат обучение по модела

...
Девет варненски и шестнадесет столични ще започнат обучение по модела
Коментари Харесай

Варненски и софийски училища въвеждат образователния модел 1:1

Девет варненски и шестнадесет столични ще стартират образование по модела 1:1 ( “Едно към едно ”). Очаква се до края на годината учениците, които ще учат по този метод, да доближат 3000 в цялата страна. Това ще стане с поддръжката на Столична Община и Община Варна, които взеха решение да поддържат прекосяването на учебните заведения към този учебен модел в общо 45 паралелки, откакто се убедиха в сполучливото му използване в други градове.
Иновативният учебен модел има редица преимущества, покачва интереса на учениците към уроците, желанието им да основават наличие и усъвършенства образователния развой в класната стая. При него учениците и учителите разполагат със свои портативни устройства Chromebook, както и лични сметки в облачната платформа на Гугъл - G Suite, която е безвъзмездна за учебните заведения. По този метод се подсигурява сигурен и непрекъснат достъп до образователните материали и взаимните планове на всички места и когато и да е. Това дава и еластичност на модела да бъде прилаган както присъствено в класната стая, по този начин и от разстояние.
 Учениците по селата изостават с три години в образованието от връстниците си в градовете Учениците по селата изостават с три години в образованието от връстниците си в градовете
България е измежду държавите-членки, в които социално-икономическото състояние има най-голямо въздействие върху образователните резултати, а територи...
Внедряването на модела в двете общини се реализира със съдействието на Център за креативно образование, който е единственият сътрудник на Гугъл Cloud със специализация “Образование ” на територията на България и в района. Във Варна се чака със собствен личен Chromebook да учат над 250 възпитаници от прогимназиалните и гимназиалните класове. Над 80 учители в морската столица ще се образоват, с цел да покачат своите цифрови умения. За задачата учебните заведения ще бъдат и финансово и организационно подкрепени от Община Варна. Столична община, от своя страна, започва пилотен план за цифрови технологии в шестнадесет .
Целта е да бъдат готови учебните екипи в тях, които, в следствие, да оказват помощ и на учениците да навлязат в новия модел. В рамките на плана ще бъдат подготвени близо 300 учители, а учебните заведения ще се приготвят за внедряване на цифрови технологии и модела 1:1 с устройство за всеки преподавател и всеки възпитаник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР