Девет от десетте интензивни легла в COVID - реанимацията на

...
Девет от десетте интензивни легла в COVID - реанимацията на
Коментари Харесай

Тревожно: 9 от 10-те интензивни Covid легла в Силистренско са заети

Девет от десетте интензивни кревати в Коронавирус - реанимацията на силистренската болница са заети, заяви шефът на РЗИ – Силистра доктор Теодора Начева, представена от БНР.

Това е броят интензивни кревати за цялата област. В лечебните заведения в Дулово и Тутракан хоспитализират по-леките случаи на коронавирусна зараза.

До през вчерашния ден интензивните кревати са били девет. Със заповед на доктор Теодора Начева са увеличени с едно поради опциите за поръчителство с инсталация.

Отправено е искане от шефа на МБАЛ – Силистра доктор Васил Славов към здравното министерство за обезпечаването на спомагателна инсталация – стационарна и мобилни респиратори, с цел да се завиши броя на интензивните кревати.

От през вчерашния ден е спрян плановият банкет единствено в силистренската болница и оперативната планова активност, за повече еластичност при графиците на личния състав, защото една огромна част от медицинските експерти работят освен на плюс часове, само че и на по няколко места в лечебното заведение.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР