Девет лекарства вече няма да се продават у нас. Това

...
Девет лекарства вече няма да се продават у нас. Това
Коментари Харесай

Девет лекарства вече няма да се продават у нас

Девет медикаменти към този момент няма да се продават у нас.
Това оповестиха от Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ), където са постъпили уведомления от притежатели на позволения за приложимост.
Наличност за някои от тях към този момент е изчерпана, при други продажбата следва да бъде прекъсната, написа "Дунав мост ".
От 14 март у нас към този момент не може да се откри контрацептивът NuvaRing 0,120mg/0,015mg. До края на март са били налични и последните количества от медикамента Presinex 10 micrograms, предопределен за лекуване на диабет. От 15 май изчезва и лекарството Ixel от 25 и 50 mg, което е за страдащи от меланхолия.
Cordibenz plus 20 mg/25 mg пък ще може да се откри на българския пазар до септември тази година. Препаратът се ползва за лекуване на високо кръвно налягане.
От началото на идната година се стопира и продажбата на Glucopress tablets 5 mg x 30. Лекарството добавя диетата при пациенти с диабет вид 2.
От март 2019 година изчезва и Papaverin Actavis 50 mg, което оказва помощ при стомашно-чревни, жлъчни, бъбречни и уретерални колики.
През август месец следващата година се изчерпват количествата и за още два медикамента - Konakion MM 10 mg, което се ползва при лекуване на кръвоизлив, и Cymevene 500 mg, предопределено за пациенти с цитомегаловирусно заболяване.
От октомври 2019 година от българският пазар изчезва и лекарството Flutasin 250 mg, което се ползва при за лекуване на напреднал карцином на простата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР