Девет инвестиционни проекта на дружества за прилагане на финансови мерки

...
Девет инвестиционни проекта на дружества за прилагане на финансови мерки
Коментари Харесай

Девет инвестиционни проекта за общо 321 млн. лв. разглеждат експертите в министерството на иновациите

Девет капиталови плана на сдружения за използване на финансови ограничения преглеждат сега специалистите на министерството на нововъведенията и растежа (МИР). При реализирането им се чака да бъдат разкрити общо 1567 нови работни места в областите Варна, Враца, Благоевград, Плевен, Бургас, Пловдив, Силистра и София област. Планираните вложения са в размер на 321 млн. лева, като преобладаващата част от плановете са в областта на производството и високотехнологичните услуги. Това оповестиха от министерството в отговор на въпроси на Българска телеграфна агенция по отношение на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), който дава опция на вложителите, получили документ за капиталов план, да заявят използването на насърчителни ограничения, финансирани от бюджета на МИР.

Наскоро ведомството подписа контракти с кмета на Община Марица и с компания " Бултекс 99 " за финансиране на пътна инфраструктура по Закона за поощряване на вложенията. Отпуснатите средства са близо 500 000 лева и са предопределени за построяването на част от Южен околовръстен път на село Радиново. Той ще улесни достъпа и действието на фирмите в индустриална зона Марица и ще помогне за привличане на нови вложители, които да допринесат за устойчивото развиване на общината. С построяването на пътя ще се пренасочи тежкотоварният трафик, който сега минава през селото. Мярката се ползва по отношение на капиталовия план на компанията - " Изграждане на нова складово-логистична база – първи стадий " в с. Радиново, с публикуван документ за инвестиция клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията.

Вчера Министерският съвет утвърди сключването на още два контракта с общини за даване на насърчителна мярка създаване на детайли на техническата инфраструктура - обществена общинска или държавна благосъстоятелност. Единият план е за създаване на детайли на общинска пътна инфраструктура по отношение на осъществяването на сертифициран капиталов план " Изграждане на дружество за брониране и произвеждане на военна техника " в община Бургас на " Интернешънъл Арморд Груп БГ " ЕООД. Инвестицията по плана е в размер на над 20 млн. лева и в началото ще бъдат разкрити 20 нови работни места. За него министерството на нововъведенията и растежа ще даде средства в размер до 3 390 564 лева  Другият план е за създаване на общинска пътна инфраструктура във връзка със сертифициран капиталов план " Завод за произвеждане на ски " в община Асеновград на " Амер Спортс България " ЕООД. Инвестицията по плана е в размер на 10,7 млн. лева, като тази на МИР е в размер на до 830 917 лева Очаква се там да бъдат разкирити 125 нови работни места.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР