Девет души са били убити при руски бомбардировки в украинския

...
Девет души са били убити при руски бомбардировки в украинския
Коментари Харесай

Ден 18 от войната: Все повече загинали при уските въздушни удари

Девет души са били убити при съветски бомбардировки в украинския южен пристанищен град Николаев , покрай Одеса, заяви през днешния ден губернаторът на Одеска област Виталий Ким, представен от Франс прес. 

Николаев, който е на 130 километра източно от Одеса, е подложен на тежки бомбардировки през последните дни, отбелязва Агенция Франс Прес. Градът е пуст и съвсем всички магазини са затворени.

Хиляди локални поданици избягаха към град Одеса , който към този момент не е обиден от военните дейности.

Други девет души починаха при ракетни удари по военния полигон Яворов в област Лвов рано сутринта в неделя, заяви регионалната администрация на Лвов.

Посочва се, че 57 души са ранени и са в болница. " В момента се прави гасене на пожари и ремонт на парчета ", допълват от администрацията.

Руските сили са отвлекли кмета на южния град Днипрорудне , заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Евген Матвеев е вторият украински кмет, за който се твърди, че е похитен от настъпващите съветски войски през последните три дни, откакто кметът на близкия Мелитопол беше арестуван в петък.

Кулеба твърди, че " съветските военнопрестъпници " са отвлекли Матвеев. " Получавайки нулева локална поддръжка, нашествениците се обръщат към гнет. Призовавам всички страни и интернационалните организации да спрат съветския гнет против Украйна и демокрацията ", споделя той. 

Руски въздушни удари бяха нанесени и по Международния център за поддържане на мира и сигурност (IPSC) покрай северозападния град Лвов рано сутринта в неделя локално време, заяви пресцентърът на районното държавно управление на Лвов.

IPSC е голяма военна база, която включва център за образование на бойци, най-вече за мироопазващи задачи.

По предварителни данни Русия е изстреляла осем ракети покрай Лвов , заяви районното държавно управление. Властите ревизират дали има потърпевши. 
The aftermath of what happens to be a missile attack on Yavoriv-based International Center for Peacebuilding and Security, Lviv oblast. Photo -
— UkraineWorld (@ukraine_world) Междувременно съветските войски се доближават към Киев и се следят обилни опустошения в градовете, до момента в който Москва продължава с бомбардировките на Украйна.

По-голямата част от съветските сухопътни сили се намират на към 15,5 благи (25 километра) от центъра на украинската столица.

Голяма част от Макарив, село на 30 благи западно от Киев, е претърпяла обилни вреди от явни съветски въздушни удари. Снимки, оповестени в обществените мрежи демонстрират огромни вреди на жилищни комплекси, учебни заведения и здравно заведение.
The occupiers are destroying the town of in the region
— NEXTA (@nexta_tv) Русия заплаши да стреля по оръжейни колета за Украйна , заявявайки, че конвоите с непознати оръжия могат да се смятат за " законни цели ". Предупреждението, отправено от съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, покачва риска от директна борба сред Москва и страна от НАТО.

Предупреждението пристигна, когато Съединени американски щати упълномощиха да насочат 200 милиона $ в „ незабавна “ помощ и услуги за защита , в това число военно обучение и образование, за Украйна. Американски чиновник сподели, че помощта ще включва „ противобронирани, противовъздушни системи и дребни оръжия в поддръжка на бранителите на фронтовата линия на Украйна, изправени пред непредизвиканата офанзива на Русия.



Ремонтите на електрическата система на АЕЦ " Чернобил " , развалена по време на съветска офанзива на 9 март, не престават, защото централата в този момент зависи от външни дизелови генератори, с цел да поддържа реакторите си работещи, заяви Международната организация за атомна сила (МААЕ). Руските чиновници също дойдоха в най-голямата атомна електроцентрала в Украйна, като желаеха да поемат контрола над оборудването, съгласно изказване на Енергоатом, украинската държавна ядрено-енергийна компания.



Градовете Харков, Мариупол, Николаев, Днепър, Чернигов и Суми са под непрекъсната съветска офанзива и съветските сили уголемяват настъплението си в Украйна на запад. В обсадения град Мариупол сателитните фотоси демонстрират вреди и пожари в жилищни здания и бензиностанции. Координатор за незабавни случаи на „ Лекари без граници “ сподели пред CNN, че градът е във „ фаза на злополучие “.

Украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че няколко дребни града просто към този момент не съществуват.

Седем цивилни, в това число дами и дете, бяха убити от съветски бойци при опит да избягат от село Перемога в Киевска област, съгласно украинското министерство на защитата. 

Зеленски съобщи, че страната му е по-обединена от всеки път, защото е изправена пред съветското принуждение, само че вижда „ липса на храброст от членовете на НАТО да се съберат за Украйна. Това е голям проблем. Философски проблем на алианса “. Той сподели, че Украйна е изгубила почти 1300 бойци към събота и че цялата страна е „ фронтова линия “.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР