Deutsche Bank обяви, че повишава прогнозите си за икономически растеж

...
Deutsche Bank обяви, че повишава прогнозите си за икономически растеж
Коментари Харесай

Deutsche Bank ревизира нагоре прогнозите си за икономически растеж за 2020-а

Deutsche Bank разгласи, че покачва прогнозите си за стопански напредък за 2020 година, отбелязвайки, че възобновяване от спада на икономическата интензивност, провокирано от ковид е по-бързо, в сравнение с се очакваше по-рано, осведоми Ройтерс. 

Най-чувствителна е проверката при прогнозата в Еврозоната, където банката сега очаква стопанската система да се свие с 8,6% за годината спрямо предходната прогноза за спад от 12%.

Също по този начин банката увеличи оценките за международната стопанска система с 1,5 процентни пункта, като в този момент предвижда, че тази година тя ще се свие с 4,5%.

Deutsche Bank чака американската стопанска система да се свие с 5,2% през 2020 година по отношение на миналата прогноза от минус 7,1%. Освен това, банката планува най-голямата стопанска система в света да нарасне с 3,1% през идната година, а не с 2,6%, както беше планувала по-рано.

Оценките на немската банка във връзка с инфлацията бяха по-малко оптимистични, като по-специално растежът на цените в Еврозоната беше под напън на намаляване от скорошното повишаване на еврото по отношение на $. От банковата институция не чакат инфлацията в Еврозоната да се върне на равнищата от преди COVID-пандемията до 2025 г. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР