Детското отделение на врачанската болница няма да се закрива. Това

...
Детското отделение на врачанската болница няма да се закрива. Това
Коментари Харесай

Спасяват детското отделение, заплашено от затваряне

Детското поделение на врачанската болница няма да се закрива. Това стана ясно след среща, която свика министърът на опазването на здравето с всички заинтригувани страни. Държавата е подготвена да обезпечи средства.

 
Ще се направи сериозен разбор за цялостното положение на болничнната помощ в България, тъй като сходни усложнения по думите на доктор Христо Хинков има в още регионални лечебни заведения. За Враца в незабавен порядък обаче се търсят педиатри, които да заемат работните места на напускащите, с цел да се резервира равнището на болничното заведение, а шефът й остава на поста си.

" Аз съм си подала оставката, той я не е приел ", съобщи доктор Кети Ценова, шеф на болничното заведение.

Според министър Хинков ще се търсят шестима педиатри. " До другата седмица товатрябва да стане. Държавата е подготвена да отпусне пари, само че въпросът не е единствено да закърпим тази кръпка. Трябва да решим редовно казуса на тази болница и освен на тази болница. Плевен и Ловеч да вземем за пример стартират един план за обединение или най-малко за партньорство сред регионалните лечебни заведения, с цел да могат да се решат проблемите на ловешката болница. Подобни неща ще се създадат и на други места ", изясни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР