Детско отделение при МБАЛ „проф. д-р Асен Шопов“ ЕООД, град

...
Детско отделение при МБАЛ „проф. д-р Асен Шопов“ ЕООД, град
Коментари Харесай

Детско отделение в Златоград се сдоби със стая за солна тера...

Детско поделение при МБАЛ „ проф. доктор Асен Шопов “ ЕООД, град Златоград се снабди със стая за солна терапия за най-малките си пациенти. Инициатор за основаването на стаята е педиатъра доктор Селма Ал Шатри, която от година е ординатор в отделението. Лекарката е с корени от Ирак, само че е родена в България. Тя решила да подари цялостното съоръжение и обзавеждане за стая за солна терапия за децата в отделението. Цялото съоръжение на стаята е закупено от личния състав на детско поделение. Инициатор за основаването на стаята е доктор Селма Ал Шатри. " Искаше да подари безусловно всички средства за солната стая и по-голямата част от вложените средства са персонално нейно подаяние, само че и болничното заведение заплати една част, макар нейното предпочитание напълно да поеме инвестицията. Това е досегашна стая за отмора на децата с тв приемник. Сега тя е напълно актуализирана и неузнаваема. Децата доста се радват, доста им е забавно и прелестно да са вътре в нея ", сподели шефът на МБАЛ- Златоград доктор Людмил Личев. За солната терапия няма да има някакви съществени разноски, посочи той.

Халотерапията е способ за пречистване и детоксикация на белите дробове, както и за укрепване на цялото тяло посредством покачвания белодробен потенциал и банкет на О2. Ползите са изцяло богатство. Солените сухи аерозоли са потвърдили своята лечебна успеваемост при необятен набор от респираторни, кожни болести, стрес и нервно напрежение. Освен това в стаята с уред се йонизира и пречиства въздуха. Използва се при лекуване на астма, бронхит, синузит, вирусни инфекции, хрема. „ Солната стая “ е оборудвана със нови детски мебели, аквариум и доста игри за децата.

Това подаяние не е обвързвано с Ковид-епидемията, акцентира доктор Личев. Болницата е общинска и пациентите й главно са от общините Златоград и Неделино. През март лечебното заведение посрещна огромна вълна от заболели с Ковид-19 и се наложи да усили двойно леглата за инфектираните с ковид, на 40. " Във връзка с Ковид епидемията получаваме непрекъснато дарения от стотици хора, имаме всичко, кревати, инсталация, медикаменти, само че не ни доближава личен състав. Хората са преуморени, едни и същи работят и към този момент не ги интересува и възнаграждението, единствено желаят отмора. А пациенти, даже и в тежко положение, не желаят да бъдат лекувани тук, не желеят да ги транспортираме другаде. Тежко е за всички и нека да няма последваща вълна ", разяснява доктор Личев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР