Детският хор на БНР се завърна триумфално на сцената в

...
Детският хор на БНР се завърна триумфално на сцената в
Коментари Харесай

Пролетният концерт на Детския хор на БНР – песенен празник и триумфално завръщане в зала „България“

Детският хор на БНР се завърна триумфално на сцената в зала „ България “. След двегодишната пандемична пауза Пролетният концерт на Детският радиохор се трансформира в празник на песента и празненство на гения. 

Нови пиеси и солисти, обичани и предстоящи от публиката творби звучаха на концерта на 18 март, с който беше маркиран 62-я рожден ден на Детския хор. Дирижираха Венеция Караманова и Михаела Котева, на рояла акомпанираха Сиана Атанасова и Теодора Занева.

Концертът стартира с най-обичаната пролетна ария на акад. Христо Недялков „ Майски балони “. Звучаха пролетни песни от Георги Димитров, песни от Жул Леви, Петър Ступел, Николай Кауфман, Александър Танев, Анри Бети и Ричард Роджърс. Изпълнени бяха хорове от „ Мадам Бътерфлай “ на Пучини и от „ Мария Стюарт “ на Доницети, както и пиесата „ Cantus Iteratus “ от Карл Дженкинс и „ Целувката “ от Луиджи Ардити.

 Детски хор на БНР

Специални посетители на концерта бяха перкусионно трио от НМУ " Любомир Пипков " с  художествен началник Диляна Шопова и дуото Антония Мирчева (флейта) и Николай Стоев (пиано). Сиана Атанасова и Теодора Занева извършиха на рояла „ Сонатина за четири ръце “ от Пуленк. Гост-солист беше певицата от Държавен фолклорен отбор " Филип Кутев " Валентина Милушева.

 Детски хор на БНР
Детският радиохор уважи и 90-годишнината от рождението на огромния японския композитор и другар на Хора Акира Юяма с осъществяване на две творби от неговия цикъл  „ Песни от Шикоку “.

Премиерно пред публиката в зала „ България “ Детския хор на БНР извърши красивата миниатюра „ Канцонета “ от Александър Танев и „ Laudi Alla Vergine Maria “от Джузепе Верди.

Пролетният концерт приключи с възторжени овации и три биса: „ Хубава си, Татковино “, „ Многая лета “ и хоровия химн „ Родна ария нас навек ни свързва “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР