Детският фонд на ООН /УНИЦЕФ/ ще купи 220 милиона дози

...
Детският фонд на ООН /УНИЦЕФ/ ще купи 220 милиона дози
Коментари Харесай

УНИЦЕФ ще купи 220 млн. дози от руската ваксина срещу COVID-19

Детският фонд на Организация на обединените нации /УНИЦЕФ/ ще купи 220 милиона дози от съветската ваксина против COVID-19 " Спутник V ". Това съобщи Руският фонд за директни вложения, който се занимава с пласирането на имунизацията на пазара, представен от ДПА.

Подписан е контракт, който ще направи допустимо имунизирането против коронавирус на 110 милиона души, излиза наяве от известието. Доставките ще бъдат осъществени при изискване, че съветската ваксина получи утвърждение за изключителна приложимост от Световната здравна организация, за каквото се чака от предишния октомври.

Ваксината " Спутник V " понастоящем е утвърдена за приложимост в над 65 страни по целия свят, излиза наяве от данни на Руския фонд за директни вложения. Русия, чиято лична имунизационна акция върви с мудни темпове, към този момент подписа контракти за доставка на ваксини с други страни, отбелязва ДПА.

От страните, членуващи в Европейския съюз, съветската ваксина е в приложимост в Унгария и Словакия. Това се случва макар обстоятелството, че Европейската организация за медикаментите към момента не е одобрила потреблението на " Спутник V ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР