Детските площадки на Варна тънат в мизерия и разруха.Мястото е

...
Детските площадки на Варна тънат в мизерия и разруха.Мястото е
Коментари Харесай

То дебне на тази детска площадка във Варна

Детските площадки на Варна тънат в бедност и съсипия.

Мястото е уместно за серия от кино лентата на Стивън Кинг " То ". 

На доста места в града родители алармират за замръсени и рискови уреди, написа Варна 24. Преди време майка разгласява спринцовки на метри от люлките в региона на Патриарха. Бутилки, нецензурни думи и разгром, разясняват родиители. Поредният сигнал бе оповестен в огромна варненска група в обществените мрежи.



Публикуваме писмото на един варненски родител без редкаторска интервенция:

" Уважаеми родители и поданици на град Варна,

Пиша ви като угрижен родител, който постоянно посещава социална детска площадка и имам вяра, че настъпи моментът да се заемем с въпрос, който продължава да съществува от известно време.

Нашата обичана площадка, предопределена да бъде безвредно място за нашите деца, е все по-често осквернена от безотговорните дейности на някои лица, изключително в късните часове на деня. За страдание, наподобява, че макар напъните ни да притеглим внимание към казуса, обстановката не се усъвършенства.



Площадката, която би трябвало да бъде източник на наслада за нашите дребни деца, се трансформира в място, където подрастващи се занимават с действия, които заплашват сигурността на децата ни. Ситуации с пушене, консумация на алкохол и други упойващи субстанции, вандализъм, изхвърляне на отпадъци и счупени стъкла се случват прекомерно постоянно, представлявайки сериозна опасност за здравето на нашите деца и в цялостен контраст на Наредбата за публичния ред на нашия град.

Наскоро се свързах с локалната Община по отношение на тези проблеми, изразявайки загрижеността си и предлагайки инсталирането на видеонаблюдение, с цел да се следи обстановката. Въпреки това, отговорът, който получих, ме уверяваше, че всичко е под надзор съгласно инспекциите на полицията, макар очевидните доказателства, че нещата не са такива.

Днес, откакто още веднъж видях стъкла от счупени бутилки на детската площадка, безпокойството ми се задълбочи. Не мога да заставам безразличен, до момента в който сигурността на нашите деца е застрашена. Затова се обръщам към всички родители и поданици, които споделят това пространство за игра.

Моля ви да се присъедините към мен в повдигането на публичното внимание към този въпрос. Да се обединим, с цел да подсигуряваме сигурността и чистотата на детската площадка. Споделяйте вашите прекарвания, фотоси и загрижености в обществените медии като Фейсбук, непосредствено под този пост или употребявайки подобаващи хаштагове, с цел да привлечете внимание. Означете Общината, локалните медии и кмета, привличайки вниманието им към влошаващото положение на пространствата предопределени за игра.

Вярвам, че с общи сили можем да “вдъхновим " управлението на Община Варна към позитивни промени и да работим за възобновяване на детската площадка към безвредното място, което би трябвало да бъде.

Моля, споделете този пост със своите другари и родственици поради богатството на нашите деца.

Благодаря ви за поддръжката! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР