Детски площадки за 60 000 лева? Това е грехота! Имайте

...
Детски площадки за 60 000 лева? Това е грехота! Имайте
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: 60 000 лв. за детска площадка е грехота

" Детски площадки за 60 000 лв.? Това е грехота! Имайте позор от децата! " - с тези думи някогашният кмет на Пловдив, в този момент народен представител от коалиция " Обединени патриоти ", се обърна задочно към ръководещите на града. Повод за гневния коментар на ексградоначалника е новата площадка на ул. " Димитър Талев " в Кючук Париж, открита през вчерашния ден от кметовете Иван Тотев и Борислав Инчев.

" Жалко е, че цената на всички детски площадки в Пловдив е 50 - 60 хиляди лв.. Първото нещо, което аз направих като кмет на Пловдив, е да отпусна пари на всеки областен кмет, четирима от които бяха от ГЕРБ, с цел да построят по 20 детски площадки в своите региони. Тотев тогава също беше областен кмет. Те трябваше да отредят терените, да проведат публичните поръчки и да изградят площадките. За целия мандат се построиха над 150 детски площадки. Но цените бяха в пъти по-ниски ", разяснява Славчо Атанасов. В детските площадки са вложени 1,5 млн. лв. - по 10 000 лв. приблизително за едната.

Атанасов добави, че неизвестно за какво доста от оборудванията след неговия мандат бяха занемарени, а някои се унищожиха. И означи, че в действителност няма за какво да се учудва на поскъпналите в пъти площадки в случай че златната площадка в Цар - Симеоновата градина коства галактическите над 500 000 лв..

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР