Детски хор „Пим-Пам“ ще гостува в артистичната програма на Европейската

...
Детски хор „Пим-Пам“ ще гостува в артистичната програма на Европейската
Коментари Харесай

Детски хор „Пим-Пам“ гостува в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Детски хор „ Пим-Пам “ ще гостува в артистичната стратегия на Европейската столица на културата - Пловдив 2019 с огромен концерт на 15 април. В юбилейния си сезон, когато хорът отбелязва 40 години от своето основаване, гласовитите артисти приготвят тържествена стратегия с най-хубавите песни от репертоара си. Огромна част от тях са написани особено за „ Пим-Пам “ от огромния български композитор Борис Карадимчев – основател и дълготраен началник на хора. Сегашният диригент Ирена Христова продължава делото на маестрото с извънредно умеене и сила. Програмата на пловдивския гастрол е формирана от мелодии, които са обичани на няколко генерации българи. В събитието ще се включи и Хорът на пловдивските момчета „ Ст. Благоева “ с живописен началник Милка Толедова. Концертът ще се осъществя в Дома на културата „ Борис Христов “ с начален час 18:30.
Песни за най-малките, за младежи, фолклорни обработки и поредност от незабравими кино шлагери ще показват надарените деца от „ Пим-Пам “ в Пловдив. В репертоара им са също и ярки мостри на българската детска и известна ария от 20-ти век, като „ Хора и улици “, „ Богатство “, „ Оставаме “ и други Солисти ще бъдат надарената Весела Делчева от Националния музикален спектакъл в София и рок-вокалистът Влади Михайлов, участник в „ Евровизия “ 2018 от групата Equinox. През този сезон и двамата артисти имат ярки театрални изяви в мюзикълите „ Мамма мiа “ в Софийската опера и „ Фантомът на операта “ в Националния музикален спектакъл.
Концертът се провежда от организация „ Кантус Фирмус “, като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Билетите за събитието са на цени от 10 и 15 лева и ще се продават в мрежата на Eventim, на Ticketsbg.com и на касата на ДК „ Борис Христов “ от 8 до 15 април.

Формацията „ Пим-Пам “ се появява по време на състезанието „ Златният Орфей “ през 1979 година, на който е отличена песента „ Бразда в небето “ на Борис Карадимчев, изпълнена от Михаил Белчев и група деца. За награждаването, детският състав непринудено е кръстен със звънкото и автентично име, което носи и до момента. Вече 40 години „ Пим-Пам “ разпространява естествената, неповторима детска интерпретация в разнообразни музикални стилове и жанрове. С еднообразно майсторство ансамбълът извършва песни за най-малките, шлагери от международната известна музика, модерни преработки на българския фолклор и произведения на огромните композитори от Барока до наши дни. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, Съединени американски щати, Пуерто Рико, Украйна, Канада.
Хорът на Пловдивските момчета е основан в края на 1975 година. От 2003 година носи името на своя основател и дълготраен диригент Стефка Благоева (1938-2000). Днес диригент на състава е Милка Толедова, която работи с пловдивските момчета от 30 години. В хора вземат участие артисти на възраст от 9 до 14 години. Концертната активност на момчетата е доста богата. Те са изнесли повече от 1200 концерта в България и в чужбина, имат участия със симфонични, камерни, духови, джазови оркестри и в доста оперни спектакли. Реализирали са турнета и участия в интернационалните хорови фестивали и състезания в Италия, Франция, Белгия, Холандия, Испания, Португалия, Германия, Полша, Унгария, Турция, Гърция, Русия, Украйна, Словения, Македония и други За своите високи креативен достижения хорът е притежател на премия „ Златна лира ", Почетна значка на Националния замък на децата, Награда „ Пловдив ", Специалната премия „ Gunther Erdmann " от състезанието в Хале, Германия, Първа премия на конкурс в Москва, Русия, Трета премия от конкурс в Целе, Словения и доста други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР