Детската млечна кухня в Русе няма да работи на 28

...
Детската млечна кухня в Русе няма да работи на 28
Коментари Харесай

Салмонела затвори детска кухня, родителите в стрес

Детската млечна кухня в Русе няма да работи на 28 юни, както и на 1 юли, осведомиха от Община Русе. На детските ясли за през днешния ден е доставена пакетирана храна, а в понеделник, 1 юли, ще останат затворени. Тогава ще стане ясно дали този период ще се удължи или ограничаването ще отпадне.

Областна организация по сигурност на храните е взела проби от контактни повърхности, посуда и от личния състав за съществуване на патогенни микроорганизми. Това се постанова, тъй като в детска ясла №9 „ Мечо Пух “ е потвърден втори случай на салмонела.

Незабавно в детската ясла са влезнали инспектори от РЗИ. Кметът Пламен Стоилов със своя заповед е назначил комисия, която да извърши служебна инспекция и да откри какви са съответните подхванати ограничения.

Последната инспекция на Областната организация по сигурност на храните е била на 4 юни. Това се прави два пъти месечно през летния интервал. Очаква се резултатите от взетите през днешния ден проби да излязат най-рано при започване на идната седмица. Очаква се резултатите от взетите през днешния ден проби да станат известни най-рано при започване на идната седмица. Actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР