Децентрализацията предполага силни институции по места. Ние нямаме централни силни

...
Децентрализацията предполага силни институции по места. Ние нямаме централни силни
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не сме готови за децентрализация, управляват ни пиари и драматурзи

" Децентрализацията допуска мощни институции по места. Ние нямаме централни мощни институции, камо ли по места ". Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян в студиото на. Той разяснява един от главните цели на кабинета.Банкерът напомни, че една от главните аргументи на аржентинските рецесии е задлъжнялостта на обособените провинции. " На хартия наподобява прелестно, само че локалните ползи, които строят подпорни стени, да им оставиш и финансите, е рецепта за злополука. Не сме подготвени и нямаме задоволително мощни институции, които да обезпечат демократичния надзор на едни такива процеси. Първо би трябвало да се подредят нещата ", изясни Хампарцумян.

Според него ръководещите от не-коалицията би трябвало първо да се научат да назовават нещата със личните им имена. " Когато думите са неверни, изводите да бъдат верни е доста мъчно. Изисква се огромно изкуство. Икономически сме най-назад, институционално сме разрушени. Очевидно е, че тази дружба не води до положителни резултати. Трябва малко по малко да стартира да се разглобява. Алексей Петров е човек със противоречива известност. Част от неговите биографични подвизи са хартиени и с голяма упоритост, и предпочитание да се бърка в политиката и в ръководството на страната, където му се получаваше много време ", разяснява гостът.
Хампарцумян съобщи, че не вижда нито упоритост да влезем в Еврозоната и Шенген, нито поредни твърди дейности и планове. " Забравете 1 януари 2024 година. Трябва да се опитаме да създадем нещо за 2025 година Не виждам практическите проведени и целенасочени старания в тази посока. Тази страна се ръководи от сондажи, пиари и всевъзможни други драматурзи, само че не и от експерти ", счита той. За да се оправим с инфлацията - трябват проведени старания, акцентира банкерът. " Българската стопанска система към момента пораства, само че се задават черни облаци на хоризонта. Трябва да стартираме да се приготвяме за по-лоши дни. За Шенген е същото. Около тези наводнения къде изчезнаха мигрантите? В Европа стават наводняване, само че не падат мостове. Основната инфраструктура би трябвало да се проектира, с цел да издържи ", на мнение е Хампарцумян. Най-добрият метод за битка с инфлацията е да се продадат повече артикули и услуги, само че това изисква дълготрайни и устойчиви старания, посочи гостът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР