Децата трябва да носят маски във всички закрити места -

...
Децата трябва да носят маски във всички закрити места -
Коментари Харесай

Вълчев иска децата да са с маски на закрити места

Децата би трябвало да носят маски във всички закрити места - в градския превоз, в търговски обекти, в случай че посещават. Режимът в учебните заведения е по-либерален от общия режим, нашият режим в просветителната ни система е по-либерален от този в другите просветителни системи, съобщи през днешния ден просветителният министър Красимир Вълчев.

И напомни, че сме избрали модела на невзаимодействие сред паралелките, тъй като не може половината ни възпитаници да вървят на учебно заведение през едната седмица, а другите - през другата. Този модел ни разрешава да не затваряме цели учебни заведения, а единствено обособени паралелки, изясни министърът.

Той за следващ път сподели, че децата ще носят под 10 % от времето в учебно заведение маски и предложи огромна част от междучасията учениците да са в учебните дворове, когато времето разрешава това.

Не мога да обвинявам управлението на 55-о СУ "Петко Каравелов " в София, в което беше открито, че има осем учители с позитивни проби за ковид. Ще проверим случая, само че най-важна е персоналната отговорност - на всеки един преподавател, и на родителите за техните деца, сподели още Вълчев, запитан дали е позволена неточност от управлението на 55-о учебно заведение, откакто в него е имало преподавател със признаци на COVID-19 още преди първия образователен ден, който е комуникирал със свои сътрудници учители на 15 септември и с възпитаници.

Получихме данни и за един възпитаник от 11-и клас в Стара Загора, който е от езиковата гимназия "Ромен Ролан ", сподели министър Вълчев, запитан дали има данни и за други учебни заведения, в които има инфектирани учители и възпитаници, с изключение на към този момент оповестените в София и в Русе.

"Чисто статистически, в случай че имаме по 200 болни дневно, сред 10 и 15 най-малко ще бъдат възпитаници и учители, отчитайки, че учениците заболяват доста по-малко ", разяснява просветителният министър. Той посочи, че "при допускането, че учениците заболяват три пъти по-малко, ще имаме най-малко 15 учители и възпитаници всекидневно, или най-малко 10 възпитаници и учители всекидневно ".

Министър Красимир Вълчев взе участие в националната конференция "Образование 4.0 ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР