Децата ще се върнат в клас с щадящи COVID тестове.

...
Децата ще се върнат в клас с щадящи COVID тестове.
Коментари Харесай

Коментар на родител и директор за тестването на децата в училище

Децата ще се върнат в клас с щадящи Коронавирус проби. Темата провокира полемики. В студиото на „ Тази заран “ гостуваха шефът на столичното 107 ОУ „ Хан Крум “ Данко Калапиш и майката на първокласник Любомира Цветкова. Тя ще оказва помощ на учителите за тестването на децата.

„ Време е всички, заинтригувани от здравето и образованието на децата, вместо да спорим непрестанно, да се опитаме да се обединим към обща концепция. Очаквам през днешния ден следобяд класната на щерка ми да се обади, с цел да даде повече указания. Преди известно време с щерка ми правихме подобен тест, с цел да я срещна с него и да го види “, съобщи Любомира.

Над 500 шефове на учебни заведения в страната са се подписали в отворено писмо към МОН и Министерство на здравеопазването с несъгласие против заповедта за тестването на децата.

„ Първо, в никакъв случай няма да бойкотираме заповед, която е написана, тъй като нашата система е една от най-дисциплинираните. Ще осъществим заповедта, само че над 500 шефове виждаме проблеми, които би трябвало да бъдат решени точно посредством смяна на заповедта и тестване вкъщи “, изясни Данко Калапиш.

Директорът добави, че има учители, които отхвърлят сами да взимат тестът.

„ Това не значи, че те не са организирали родители, които да оказват помощ в класовете им. 94,5% желаят децата им да учат в присъствена форма и да се вършат щадящи проби “, добави тя.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР