Децата се помолиха и за възстановяването на другото дете. Община Русе

...
Децата се помолиха и за възстановяването на другото дете.
Община Русе
Коментари Харесай

Момчетата от ФК „Дунав“ се молят за пострадалото дете, почетоха загиналото

Децата се помолиха и за възобновяване на другото дете.

Община Русе ще обезпечи психическа поддръжка на роднините и околните на двете деца, както и на съотборниците им от футболен клуб " Дунав ".

По думите на доктор Бланш Ангелова от УМБАЛ " Медика ", където потърпевшото дете беше настанено нощес, положението му е извънредно тежко - на апаратна вентилация и е в медикаментозна кома.

" От всички проучвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло вследствие на контузията. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е нормализирано ", изясни доктор Ангелова пред публицисти.

Снимка: БТА

Тя добави, че в случай че се наложи, има позволение от притежателите на болничното заведение да потърси помощ от детска реанимация " Пирогов ", уточни Ангелова. Тя не се ангажира с прогноза за изхода от обстановката, само че увери, че медиците вършат всичко належащо.

От футболния клуб " Дунав " още през вчерашния ден показаха своите съболезнования и обясниха, че в случай че е имало индикация за стихия, тренировката е щяла да бъде прекъсната. Концесионерът на спортната база доктор Симеон Симеонов увери, че на стадиона има гръмоотводи, които действат и са минали през съответните замервания.

Днес в спортния комплекс " Дунав " се прави взаимна инспекция сред Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) и Община Русе, оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Представители на способния орган - РДНСК, на концесионера, общински и външни специалисти ще проследят за съществуването, поддръжката и действието на инсталациите за мълниезащита.

Снимка: БТА

От локалната администрация припомниха, че спортният комплекс е предан за стопанисване на концесионер през 2018 година Тъй като той съставлява градеж от трета категория, според нормативната уредба, за редовността и сигурността му следи РДНСК.

" Правилата за отбрана от мълнии са уредени в разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството, призната през 2010 година Държавата обаче не е основала конструкция, която да я ползва. Задължението по спазването е поверено напълно на притежателите и ползвателите на здания, в тази ситуация на концесионера на спортното оборудване. Те са натоварени с отговорността за поддържането на мълниезащитните уредби ", обясниха от локалната администрация.

Деян Димов (л) - ръководител на ФК „ Дунав “, и Динко Демерджиев - треньор на футболния клуб
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР