Децата със специални образователни потребности имат нужда от различна подкрепа,

...
Децата със специални образователни потребности имат нужда от различна подкрепа,
Коментари Харесай

Липсват учители за деца със специални потребности

" Децата със специфични просветителни потребности имат потребност от друга поддръжка ", сподели Мариана Банчева в ефира на.

" Националната асоциация на ресурсните учители постоянно се е стремяла да работи за създаване на потенциал за ресурсните учители , с цел да могат да посрещат потребностите на децата със специфични просветителни потребности и да работят за тяхнот интензивно, качествено и удовлетворяващо всички приобщаване в детските градини и в учебните заведения ". Това сподели в ефира на " Плюс-Минус.Коментарът след новините " програмният шеф на Националната асоциация на ресурсните учители Мариана Банчева за това дали в действителност е действителен дефицитът на ресурсните учители.

Тя изясни, че Националната асоциация на ресурсните учители е значимо да построява подобаваща среда в детските градини и в учебните заведения , с цел да бъдат отворени към другите деца. " Децата са разнообразни и те претърпяват друго развиване. Учат с разнообразни скокове и взаимоотношенията са разнообразни. Подкрепата на децата със специфични просветителни потребности се трансформира всяка седмица и връзката сред ресурсния преподавател и учителя е значима ", сподели още Банчева.

По думите ѝ към 100 са ресурсните учители, които са към Регионалния център за поддръжка на приобщаващото обучение в София . " Има задоволително на брой учители, назначени в самите детски градини и учебни заведения, които разполагат с по-голям бюджет и обслужват по-голям брой деца. Около 4 000 са децата са със специфични просветителни потребности, само че е значимо да се каже, че тези деца имат потребност от друга по тип поддръжка ", съобщи тя.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР