Децата са най-искрените и непринудени същества, които определено никога няма

...
Децата са най-искрените и непринудени същества, които определено никога няма
Коментари Харесай

Интересни уроци, които можем да научим от децата

Децата са най-искрените и непринудени същества, които несъмнено в никакъв случай няма да ни излъжат и могат да ни изненадат с доста забавни разсъждения и препоръки. Освен това, те са и доста положителни учители. Ако се вгледаме доста деликатно в техните дейности и нещата, които ни споделят просто ей по този начин и сякаш са незначителни, ще открием неповторими житейски уроци.

В този ред на мисли, през днешния ден сме решили да ви представим забавни уроци, които можем да научим от децата. Вижте ги:

Всеки един родител може да удостовери, че всеки ден е едно ново начало. Мрънкането за която и да е играчка не продължава повече от един ден, нали? Е, значи всеки един проблем и всяко едно дерзание имат своя край и няма да траят постоянно. Въпросът е в това и ние да се научим да се разсънваме всеки ден с усмивка, подготвени за нови подвизи и завършения.

Не би трябвало да се опасяваме от неуспеха или разочарованието. Нима сте виждали дете, което да не е готово във всеки един миг да се разтанцува пред хората или пред огледалото? Да, децата умеят това доста добре, тъй като те знаят по какъв начин да се забавляват и не се опасяват от реакциите на останалите.

Във всеки един можем да открием другар. Всяка майка е виждала по какъв начин детето и за секунди намира най-малко две-три деца на детската площадка, с които да се сприятели и да си играе през целия ден. Е, ние възрастните сме изпълнени с хиляди предубеждения и това надалеч не ни се отдава, само че несъмнено няма да е по никакъв начин неприятно да се научим да го вършим.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР