Децата полудяха по воден дракон, герой от Майнкрафт (Minecraft). Съществото,

...
Децата полудяха по воден дракон, герой от Майнкрафт (Minecraft). Съществото,
Коментари Харесай

Децата мечтаят за подарък аксолотъл, знаете ли какво е това?

Децата полудяха по воден змей, воин от " Майнкрафт " (Minecraft). Съществото, наречено аксолотъл (axolotl), е цялостен шлагер измежду домашните любимци и е измежду най-желаните дарове за Нова година.

Прилича на гущер, само че е амфибия, написа Телеграф. Популярен е още като мексиканска амбистома или воден змей. На езика на ацтеките името му значи водно куче (от " axl " - вода и " xolotl " - куче). Отглежда се в 100-литров аквариум и може да изкара вкъщи до 20 години, само че всеобщо живеят от 5 до 10 години поради неточности в оглеждането им и неприятна хигиена.

Любопитен факт е, че влечугите и хората имат четирикамерно сърце, до момента в който при амфибиите, към които спада аксолотълът, сърцето е трикамерно.

Цената на най-търсения любим в последния месец е 30 лв., откри инспекция на " Телеграф ". По Коледа аксолотлите са изкупени, само че някои търговци зареждат още веднъж количества, като разчитат да разпродадат стремително всички екземпляри, тъй като ползата към игровия воин е голям. Родители към този момент чакат ред в зоомагазините, които го оферират, поръчват и онлайн.

Следвайки наклонността, разработчиците на Mojang прибавят към играта застрашени типове като полярни мечки, великански панди, корали, пчели и морски костенурки, с цел да привлекат вниманието на хората към проблемите на околната среда. Аксолотълът е първото земноводно, добавено към " Майнкрафт “. В действителния живот той е предпазен тип и като подобен е включен в Червената книга.

Специфично за аквариумния змей е, че устата му е разтеглена в непрекъсната усмивка, има удължено тяло и външни хриле в профил на главата, които наподобяват на клончета. У нас симпатичният гущер, който живее напълно под вода, се предлага главно в бял и жълт цвят. При липса на задоволително пространство в дома може да се побере и в аквариум от 35-40 литра.

Способността на аксолотъла за резултата " регенерация " се отнася до действителната дарба на това животно да възвръща изгубените и развалени елементи от тялото си, което е от огромен интерес за науката. Въпреки че е див звяр, той не може да раздра плячката си. На предните си лапи има 4 пръста, на задните лапи - по 5. Средните размери на аксолотлите варират от 15 до 30 сантиметра, в по-редки случаи до 45 сантиметра. Аквариумът би трябвало да е затрупан с грунд, като е желателно да се заобикалят дребните камъчета, които могат да бъдат погълнати. Аксолотълът е любопитно творение, само че вътре би трябвало да има подобаващи укрития. Може да съжителства със златни рибки.

Аксолотълът е въодушевил известната аниматорка Дарина Шмид да сътвори занимателен анимационен воин на име Лунтик. В играта " Майнкрафт " се предлага в пет разнообразни цвята: наследник, златен (жълт), левцист (розов), див (кафяв) и наследник. Всеки цвят, друг от синия, който е рядка разновидност, се избира на инцидентен принцип, когато се ражда аксолотъл (25% шанс).

Аксолотлите се развъждат между тях като другите животни в играта " Майнкрафт ". " Имайте поради, че когато се роди бебе аксолот, е належащо към 20 минути да пораснат, и едвам тогава ще могат да се развъждат. Тези сладки животинчета обаче не могат да бъдат опитомени като други сходни, защото са толкоз неповторими, че изискват особено отношение ", поучава специалистът Уилям Андрес.

Тези, които имат проблеми да изнамерят причудливите същества в играта, могат да употребяват запарка за дишане под вода. Можете също да носите със себе си факли, с цел да се опитате да осветите пещерите, които откривате под водата, само че е по-добре да употребявате морските фенери, които можете да намерите в океанските " монументи “.

Възрастните аксолоти (аксолотли) могат да се хранят с кофи с тропически риби. След разплод бебето генерира 1-7 опит. Родителите не могат да бъдат отглеждани още веднъж за 5 минути в Java Edition или 1 минута в Bedrock Edition. Бебето има 1⁄1200 късмет да бъде необичаен наследник вариант; в противоположен случай наследява цвета на един родител на инцидентен принцип. Бебетата следват възрастните и израстват до зрелост за 20 минути. Растежът може да се форсира благодарение на кофи с тропически риби; всяка приложимост понижава оставащото време за развъждане с 10%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР