Децата по принцип си боледуват нормално – поради сезона и

...
Децата по принцип си боледуват нормално – поради сезона и
Коментари Харесай

Проф. д-р Христо Шивачев: Децата се върнаха в нормалния ритъм на боледуване

Децата по принцип си боледуват обикновено – заради сезона и сезонния грип. Мисля, че се върнахме в един естествен темп отвън ковид. Това съобщи проф. Христо Шивачев, шеф на Клиниката по детска хирургия в Пирогов. Пролетните вируси са злободневната тематика сега, само че когато има терзание, е добре да има консултация от доктор, с цел да бъдат спокойни родителите, прикани проф. Шивачев.

По думите му като цяло ние сме в европейските параметри на детската смъртност и предлагаме едно много положително опазване на здравето за децата.

Проблемът с педиатрите е доста огромен като компетентност, само че е въпрос на държавна политика и доста взаимни старания, посочи лекарят.

Проф. Шивачев уточни, че коронавирусът направи проблемите в опазването на здравето задоволително забележими, с цел да стартира да се приказва за тях. Пирогов възобновява Националната си стратегия „ Детско здраве “. Цялата информация ще бъде качена на уеб страницата на болничното заведение. Имаме потенциала да прегледаме всички деца, никой няма да бъде върнат, посочи проф. Шивачев и добави, че акцията няма да бъде единствено в София.

Идеята на акцията е да бъде изнесена и в обитаемоте места, където има потребност от лекари. Лекари ще отидат там, където имат потребност от нас, сподели проф. Шивачев.
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР