Децата от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени

...
Децата от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени
Коментари Харесай

Местят децата от горялото ОУ Душо Хаджидеков

Децата от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени във втората постройка на учебното заведение, учениците от 6 и 7 клас – в СУ „ Климент Охридски “

„ Учебната година за възпитаниците на ОУ „ Душо Хаджидеков “ ще стартира обикновено. Децата от 1 и 2 клас ще останат на територията на главната постройка на учебното заведение като шестте паралелки ще бъдат поместени в пригодените подблокови класни стаи.

Учениците от 3, 4 и 5 клас, които са общо 9 паралелки, ще бъдат преместени във втората постройка на учебното заведение на ул. „ Антон Папазов “ №18, кв. „ Съдийски “ (бившето ОУ „ Георги Бенковски “). Останалите 8 паралелки от 6 и 7 клас ще стартират образователната година в  СУ „ Климент Охридски “ на бул. „ Васил Априлов “ 5. Това заяви зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов след вчерашния пожар в пловдивското учебно заведение.

Организацията влиза в действие от 15 септември, само че шефът на учебното заведение Грозденка Николова увери, че откриването на образователната година няма да бъде възпрепятствано.

„ По-късно през днешния ден ще бъде направена метаморфоза за първия образователен ден. Откриването на 15 септември ще се състои във втората постройка на учебното заведение на ул. „ Антон Папазов “ №18 “, заяви Николова.

Очаква се решение на Общински съвет – Пловдив за финансиране на спешния ремонт, който може да стартира още през септември.

„ Днес чакаме ЗД „ ОЗК Застраховане “ да оцени вредите, приготвяме документите към междуведомствената комисия по бедствия и повреди, с цел да могат да подкрепят ремонта на покрива “, разяснява Стоянов като добави, че в това време той ще бъде финансиран с общински средства, с цел да може децата да се върнат по-бързо в класните стаи.

По-рано през днешния ден кметът Здравко Димитров организира среща с представители на Регионалното ръководство на образованието, шефа на ОУ „ Душо Хаджидеков “ Грозденка Николова и началника на отдел „ Образование “ Донка Щилянова. Днес се чака обектът да бъде освободен и от полицията и пожарната.

„ Добрата вест е, че с помощта на бързата реакция на пожарната и общината класните стаи са непокътнати и съвсем невредими. Не се постанова главен ремонт на цялата постройка, а единствено на покрива, който се надяваме да бъде приключен до края на годината “, разясни още Стоянов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР