Децата на България не могат и не трябва да се

...
Децата на България не могат и не трябва да се
Коментари Харесай

ВМРО: Всяко дете трябва да получава държавна помощ

Децата на България не могат и не би трябвало да се разделят по рентабилен принцип. На тази порочна процедура, въведена по незнайни аргументи, би трябвало да се постави край. Това декларират в позиция от Вътрешна македонска революционна организация.

В план за смяна на закона за държавния бюджет е записано, че детските надбавки от следващата година ще се усилят с сред 10 и 40 лв.. Увеличава се и прагът за приемането им - приходът на член от фамилията не би трябвало да бъде над 510 лв., до момента той е 410 лв.. Предложението е импортирано от ГЕРБ, като под него са се подписали както ръководителят на парламентарната група Даниела Дариткова, по този начин и ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

От Вътрешна македонска революционна организация се афишират срещу претекстовете на ГЕРБ за отдръпване на предлагането на Министерския съвет.

Според първичната концепция на ръководещите през идната година всички родители трябваше да получат детски надбавки, без значение от приходите си.

Отпадането на прихода като изискване за приемане на месечна помощ би заело спомагателен разход за държавния бюджет в размер на към 400 млн. лева, който разход е заложен по този начин или другояче в сегашния проектобюджет, показват от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР