Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в градския транспорт

...
Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в градския транспорт
Коментари Харесай

Децата ще пътуват безплатно в градския транспорт, учениците - със 70% намаление

Децата до 10-годишна възраст ще пътуват гратис в градския превоз на всички места в страната, а учениците – със 70% понижение. Това одобри служебният кабинент на днешното си съвещание. С40на стопо-евтинище сакартитеза градския транспортиза пенсионерите. Решението ще се ползва от 1 февруари до края на годината. С 27 млн. лева се усилват и дотациите замеждуселищните транспорти.

Увеличаването на обезщетенията за най-уязвимите групи е и антиинфлационна мярка, разяснява след съвещанието на Министерски съвет служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Във връзка с цените на градския превоз в София Христо Алексиев съобщи, че до момента за пътуването на пенсионерите в столицата страната е поемала 20% от разноските, а Следствен отдел към окръжна прокуратура – още 60 на 100. Той изрази подозрение дали тези 60% не са популистка мярка и добави, че чака с новите 20 % от страната превозът на пенсионерите с столицата да стане безвъзмезден, което да важи и за учащите.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР