Деца с дълги или неприбрани в гумени шапки коси не

...
Деца с дълги или неприбрани в гумени шапки коси не
Коментари Харесай

КЗП: Деца с дълги коси не бива да бъдат допускани на водни атракциони

Деца с дълги или неприбрани в гумени шапки коси не трябва да бъдат допускани да употребяват водните и другите атракциони по морето. Това осведомиха от Комисия за отбрана потребителите (КЗП). От там прецизираха, че при неспазване на това условие има нараснал риск от пострадване на децата.
Въпросните ограничавания са записани в разпоредбите за прилагане на сходни уреди. Друго условие, което би трябвало да се съблюдава при атракционите, в това число и надуваемите крепости, станали доста известни в последно време, е да не се надвишава потенциалът им, тъй като по този метод се усилват доста рисковете за сигурността на малчуганите. Наскоро, най-вероятно заради сходно надвишаване на потенциала, на водна пързалка в морски курорт в прилежаща Турция почина българско дете.
От КЗП напомнят, че при отиване на подобен атракцион родителите би трябвало първо да гледат дали има табела с имената и координатите на стопанина на оборудването. Така те ще могат при нужда да търсят съдействието му или при установени нередности да алармират. На табелата би трябвало да е изписано също и оптималният брой ползватели, а също по този начин и минималната и оптималната възраст, ограничавания за растеж и тегло. Наличието на други условия отвън първите две също би трябвало да бъдат ясно изписани, като да вземем за пример за връзки по облеклата, предполагащи заплаха да се закачат някъде по атракциона. Или пък по връзките да имат всякакви декорации, които при отскачане на децата да ги ударят в очите, обясниха за „ Монитор “ от КЗП.
От комисията припомниха, че обект на инспекция ще бъде и съществуването на ценоразпис на услугите. Отделно ще се прави и одит на документите за стартиране на оборудването в употреба. От там прецизираха, че през предишния летен сезон на сходни атракциони не са били открити нарушавания.
Очаква се засилените инспекции да стартират, когато по морето се появят повече туристи, а дружно с тях и атракционите, които в значително от случаите са преносими обекти и към момента не са се появили на нормалните си места в курортите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР