Деца пребиха до смърт бездомник и дори заснеха това изстъпление.

...
Деца пребиха до смърт бездомник и дори заснеха това изстъпление.
Коментари Харесай

Дете снимало с телефон убийството на бездомник

Деца пребиха до гибел скитник и даже снимаха това буйство. 53-годишният мъж е открит в безпомощно положение.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за 14-годишно момче. Съучастникът му, който е на 13 години, не може да носи наказателна отговорност и е пратен в дом за малолетни нарушители. Други две момчета, които са гледали и снимали побоя, не са упрекнати за съдбовния случай.

" Убийството е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод. То е осъществено по хулигански подбуди. Още на 16 януари е зародил спор сред мъжа и децата в пункт за събиране на вторични боклуци. На другия ден двете момчета са решили да му отмъстят, нанасяйки му побой. На 20-и те са решили, че побоят не е задоволителен и още веднъж го създали ", изясни пред NOVA окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Не са открити данни за техни противообществени прояви до този миг. 14-годишното момче върви на учебно заведение, а 13-годишният - не. Предстои да бъде поискана най-тежката мярка " задържане под стража " за по-голямото момче, което е арестувано за 72 часа.

" Подобно ликвидиране е неясно за доста от хората. В обществените мрежи множеството го свързват с етническата принадлежност на децата. За страдание обаче има и други случаи. Това до някъде е загуба на действителност. В един миг актуалните деца стартират да губят връзката сред положително и неприятно ", изясни от своя страна детският психолог Иван Игов.

По думите му различен проблем е нападателната среда, в която живеят. 1/3 от фамилиите, когато има проблем, се оправят нападателно между тях.

" Логично е децата да виждат, че тази експанзия значи, че ти си човек, който се оправя ", изясни психологът. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР