Деца от Плевен - възпитаници на арт школа "Колорит", са

...
Деца от Плевен - възпитаници на арт школа "Колорит", са
Коментари Харесай

Деца от Плевен са удостоени с 15 награди на международен конкурс за рисунки в Португалия

Деца от Плевен - ученици на арт школа "Колорит ", са удостоени с най-високи оценки - два златни и три сребърни медала, на интернационалния конкурс за детска рисунка "Евора 2020 " в Португалия, заяви ръководителката на школата, художничката Майя Ананиева.

Тя посочи, че от същото издание на състезанието още 10 деца от плевенската школа са получили Почетни награди. Представянето на "Колорит " е извънредно сполучливо, съобщи Ананиева. Темата, по която са рисували хиляди участници от разнообразни страни и континенти е била "Есенен пейзаж ".

От българската школа Златни медали са спечелили Йоана Петрова /6г./ и Таня Косташка /9г./. Сребърни медалисти са Анастасия Илиева /6г./, Борис Кръстев /9г./ и Михаела Атанасова /9г./. С Почетна премия са удостоени седемгодишните Дивна Обретенова и Румен Косташки, осемгодишните Емануела Кунова, Виктория Моллова и Симона Кръстева, десетгодишните Даная Куновска, Даниел Ниймейер и Надежда Върбанова и Радостин Кралев /13г./.

Творбите на плевенските деца-победители са изпълнени в разнообразни живописни техники и носят неповторимо чувство за хубостта и багрите на есента, разяснява Ананиева. Международната галерия ще бъде открита през октомври в няколко галерии в града музей Евора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР