Деца от два младежки клуба в Мездра събраха средства от

...
Деца от два младежки клуба в Мездра събраха средства от
Коментари Харесай

Благотворителна инициатива събира средства за болницата в Мездра

Деца от два юношески клуба в Мездра събраха средства от селата по Искърското дефиле, с цел да ги дарят на детското поделение на болничното заведение в града. В самодейността се включиха Зверино, Игнатица, Оселна, оповестява.

„ Изработени бяха 16 кутии, които бяха публикувани в питателните магазини по селата. Всеки, които имаше желание- помагаше ”, изясни ръководителят на самодейността Петя Илиева.

Управителят на МБАЛ-Мездра доктор Соня Съботинова добави, че децата оказват помощ не за първи път.

„ Много се веселя на тяхното предпочитание. Не за първи път обаче те оказват помощ. През цялата зараза са се опитвали да оказват помощ по разнообразни способи ”, сподели още доктор Съботинова.

За децата удоволствието е в това да виждат по какъв начин оказват помощ и вършат нуждаещите се щастливи. Преди време организирали благотворителен концерт, а събраните средства дарили на детското поделение. Събирали средства в помощ и на болно дете. А съществена заслуга за това имат техните родители.

„ За възпитанието на тези деца отговорност имат техните родители, които също са били наши пациенти. Възпитанието им е почнало от най-ранна детска възраст и не се удивлявам, че желаят да оказват помощ. Нека запазят това предпочитание през годините ”, сподели от своя страна началникът на детското поделение в Мездра доктор Веселка Павлова.

Децата имат простичко, само че откровено обръщение. „ Към тези, които имат потребност от помощ- дано бъдат мощни и да знаят, че положителното постоянно побеждава. А към тези, които даряват- да не престават да го вършат ”, споделя един от доброволците Тереза Богданова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР