Деца малтретират деца. В случая - на площадката до бл.

...
Деца малтретират деца. В случая - на площадката до бл.
Коментари Харесай

Деца малтретират деца! Цял квартал трепери от тумба ромчета - докога?

Деца малтретират деца. В случая - на площадката до бл. 140 на квартал Надежда в столицата. Оказва се, че казусът не е от през днешния ден, нито е чужд на хората от квартала. Нормално ли е детето ти да не може да играе умерено пред блока? Нормално ли е друго дете да рита твоето, паднало на земята, а приятелчетата му да не смеят да гъкнат? Нормално ли е изобщо група деца да тероризират цялостен квартал и да няма никакви последици?

Ето описа на Лилия Георгиева, станала свидетелка на следващата подигравка:

" Отивайки да си изхвърля боклука, какво виждам, уважаеми родители. Момче, свлечено на тревата, бива ритано от едно ромче. Детето на забележима възраст 14 година се е свило и гък не споделя. Неговите другари не смеят да подхващат нищо. Та по този начин. Разбира се оправих ситуацията, малко съм войнствена. Ромчето изхвърча с хвалебствия за органа на татко му. След диалог с другите момчета разбирам, че тях ги е боязън да оказват помощ на приятеля си, тъй като оня бияч щял да извика неговата сбирщина и да ги бият. Въпросното удряно дете заобиколи и ми благодари за помощта, това, което разбрах, е, че живее в 139 блок. Та запитвам аз. Не сте ли чували за преписки. Не сте ли чували за органи на реда. Докога ще се разрешава такова принуждение и боязън, подбудено от група полуголи и взели се за мафиоти ромчета? "

Разбира се, постът на дамата предизвика доста мнения в Мрежата, доста от които ще ви спестим поради положителния звук. Ето част от другите:

" Не знам за какво живеем със боязън или пък с липса на религия в органите на реда. Ако няма тъжба, не може да има и последици или най-малко следене на сходни случки. В случая жалбата би трябвало да е от родителите на детето. Ако го учат да се свива и да се опасява, то ще остане такова за цялостен живот и за всичко! Децата би трябвало да бъдат научени по какъв начин да се борят за себе си и за близките! "

Аз просто си мисля, че родители, които знаят, че децата им са към площадката, могат да беседват с тях за сходни събития. Да се направи обща кореспонденция до районния контрольор или напряко Второ. Или съм доста наивна. "

От различен коментар разбираме, че фамилията на въпросната група ромчета, тормозеща всички в квартала, са се настанили в някаква изоставена къща до магазина. " Цял ден обикалят и просят по пазара на Хан Кубрат. Притесняват клиентите, крадат от сергиите. Попитах ги къде е майката, тъй като от 3 седмици не минава с тях. Казаха, че е отпътувала с бащата за Турция ", написа столичанин, а различен обяснява:

" Не са се настанили, а ги е настанила общината там!!! Пусках две тъжби за тях и най-после ми дадоха отговор, че са настанени " извънредно нуждаещо семейство ". Викахме и полиция няколко пъти!!! Въпреки че всички от квартала споделят, че тази къща е частна и е изоставена, тъй като щяло да се строят блокчета на мястото на парцела и някогашния паркинг (5 на брой). "

" В Надежда 2 същите екземпляри се събират, на спортната площадка до блок 262 вход Е. Моля родителите в този регион да не оставят децата без контрол. Лично проследявам дали има обстановки, на посоченото място. "

" Аз съм слизала Н брой пъти да вардя сина си от тях, налитат на пердах, ритване, псувни. Детето ми към този момент не ще да се прибере в квартала, а стои при баба си поради тази тайфа. "

" През вечер се вика полиция, хората в региона събират подписи, с цел да входират групова тъжба и към този момент нищо! Полицията към този момент спря да идва на сигналите, а Надежда 1 е " вдигнала ръце " от тази сг@н! "

" Цигани, българи - какво значение има? Агресията няма етнос и раса. Ето една сходна преживелица от през днешния ден, за съпоставяне... Децата и връзките посред им са огледало на връзките сред възрастните. От нас зависи в какво общество ще израснат:



GlasNews следи тематиката - ще вземат ли ограничения полицията и способените органи в квартал Надежда? Ако тези деца са оставени на самотек, ще се погрижи ли някой за тях? Или би трябвало да се случи непоправимото, с цел да стартират анализатори и експерти да изясняват къде се крие казусът за детската експанзия?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР