Деца, които са родени през летните месеци, е по-вероятно да

...
Деца, които са родени през летните месеци, е по-вероятно да
Коментари Харесай

Родените през лятото деца е по-вероятно да развият депресия в училище

Деца, които са родени през летните месеци, е по-вероятно да развият меланхолия до 16-годишна възраст, сочи ново проучване, представено от “Индипендънт”.

Проучването е извършено от лондонския университет по медицина и цели по-дълбоко схващане на аргументите за депресията при младежи и възпитаници.
21 януари е най-потискащият ден в годината Специалисти поучават какво да вършим, с цел да подобрим настроението си
Лекарите са употребявали електронните картони на над 1 млн. души във Англия. Те открили, че учениците, чийто рождени дни са в края на образователната година – по-близо до летните месеци – имат с 30% по-голям риск да развият меланхолия преди да навършат 16 години. Въпреки това те акцентират, че тази диагноза постоянно може да бъде сбъркана с хипер интензивност.

Като една част от аргументите учените показват, че триумфите в учебно заведение и неприятните връзки със съученици могат да доведат до здравни проблеми.
СЗО: За 10 години броят на страдащите от меланхолия е повишен с 18%  Повече от 300 млн. души по света страдат от меланхолия
Проучването показва, че на този проблем може да се противодейства. В някои страни да вземем за пример родителите изчакват една спомагателна година преди да запишат детето си на учебно заведение, с цел да не изостава от съучениците си.

Всяка година във Англия има към 800 хиляди Първокласници. Бройката на дребните деца с меланхолия се усилва с към 500 случая на година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР