Деца и учители са блокирани на къмпинг Нестинарка“. Заедно за

...
Деца и учители са блокирани на къмпинг Нестинарка“. Заедно за
Коментари Харесай

Без връзка: Деца на „Нестинарка“ се събудили от заливането на река, отнесла куфарите им

Деца и учители са блокирани на къмпинг „ Нестинарка “. Заедно за морето са отпътували шест деца на 10-11 години с двама възрастни, там към тях са се включили и други дечица. Към момента са доста добре обгрижени, доколкото е допустимо в обстановката.

Ситуацията е доста тежка, издирвателната акция се управлява от службите на Министерство на вътрешните работи, сподели Георги Лапчев

„ Те са се събудили поради това, че ги е заляла река, водите са отнесли всичко и са останали без куфари, стоят по пижамките, с които са спали. От базата са им подсигурили място, на което да се подсушат. В момента стоят в едно бунгало, знаем местоположението му, споделя се „ Синьо лято “. Това описа пред bTV Божана Георгиева - майка на едно от децата, блокирани на „ Нестинарка “. Тя сега пътува към детето си, само че не знае дали ще може да стигне.

Проследете с нас обстановката онлайн

„ Повечето деца към този момент нямат акумулатори, нямат зарядни, няма ток. Две дечица към момента имат дейни апарати, посредством които беседват със Спешния център. Аз като родител пробвах да се свържа със центъра, само че оттова ме трансферираха към пожарната, към Министерство на вътрешните работи. Аз не мога да получа съответна информация от страната – по какъв начин тези деца ще бъдат евакуирани. Те стоят подсушени, само че не са в хотел, нямат ресурси. Вече нямаме връзка и с ръководителите “, изясни Божана.

„ Има общински щаб, събрали са се всички виновни служби.. Правим по този начин,че да съхраним техния живот и те по никакъв метод да не пострадат. Има организация, противопожарни служби са тук, знаем местоположението на всеки един от хората, които би трябвало да бъдат евакуирани. Работим по цялото трасе “, разяснява пред bTV Георги Лапчев, кмет на Царево.

Той прикани родителите за повече информация да звънят на телефон 112 или да отворят формалната страница на общината. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР