Деца и родители получават подкрепа по проекта Предоставяне на интегрирани

...
Деца и родители получават подкрепа по проекта Предоставяне на интегрирани
Коментари Харесай

По проект осигуряват подкрепа на деца и родители във варненска община

 Деца и родители получават поддръжка по плана " Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развиване в община Провадия “. Той се финансира от Оперативна програма " Развитие на човешките запаси “ 2014-2020г. Общата му стойност е 449 926 лева Бенефициент е Община Провадия.

Разкриването на услуги за ранно детско развиване е продължение на към този момент осъществен план, финансиран със средства от Международната банка за възобновяване и развиване. Целта е да се дава поддръжка на деца от 0 до 7г. и техните фамилии за възстановяване на достъпа до здравна грижа, образуване на наставнически умения, възстановяване на фамилната среда, повишение на учебната подготвеност на децата за включване в просветителната система и попречване на изоставянето и неглижирането на подрастващи от рискови групи. По плана се дава самостоятелна педагогическа поддръжка за деца с увреждания.

В Семейния център за деца до 3 години работата е ориентирана към попречване на трайното настаняване на детето отвън фамилията. Осигурява се поддръжка на родители в потребност.

Услугите се дават от екип от експерти, в който са включени обществени служащи, медицински лица, педагози, психолози, педиатри.

Проектът е стартирал на 1.09.2016г. и ще продължи до 31.12.2020г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР