Деца герои спасиха възрастна двойка, застрашени от пожар, съобщи trafficnews.bg.

...
Деца герои спасиха възрастна двойка, застрашени от пожар, съобщи trafficnews.bg.
Коментари Харесай

Деца герои спасиха възрастна двойка при пожар

Деца герои избавиха стара двойка, застрашени от пожар, заяви trafficnews.bg. За постъпката на младежите описаха поданици на пловдивскито село Калояново, където станал случая.

В сряда през нощта, към 3:00 часа, пламнала пристройка на къща. Конструкцията се намирала в двора на дом, населяван от стара двойка. За шанс, в съседство на жилищната постройка се намира беседка. Там 10 деца на 17 и 18 години са чествали, като с тях са били и родителите им. Тийнейджърите видели пламъците и незабавно се втурнали към къщата.

" Децата прескочиха дувара, нахлуха в двора и започнаха да блъскат по порти и прозорци. Мъжът и жена се разсъниха, бяха доста уплашени и с помощта на децата изведени от къщата. Междувременно родителите им звъняха на незабавен телефон 112. До идването на огнеборците с легени поливаха постройката. Огънят обаче се разпростря и по прилежащите навеси на още три постройки ", описаха локални поданици на Калояново.

Три екипа от пожарната са пристигнали и над два часа са се борели с пламъците.

" След като извадиха старата двойка, децата се разтичаха и по другите къщи, с цел да разсънят жителите им. Щетите са съществени. Има обгорели покриви на нежилищни постройки ", допълниха очевидци.

За случая потвърдиха и от пловдивската пожарна. По информацията на службата, сигналът за случая е подаден минути преди 4:00 часа на 17 февруари. По първични данни нанесените вреди са по 120 квадрата навесна структура, дърва за огрев и имуществото на три семейства. Причините за пожара се обясняват.

Според хората в Калояново обаче, късо съединяване в зайчарник е повода за случая. " Според нас се е запалил зайчарникът след късо. Собственикът има дребни и през нощта им оставя лампа за стопляне. Няма потърпевши, няма ранени и обгазени. Ако не децата не бяха реагирали, можеше хората да се задушат ", прибавиха калояновци.

Днес в селото се носи новината за пожара и геройската постъпка на младежите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР