Детето ми си отиде… лети, миличък“. Това написа днес във

...
Детето ми си отиде… лети, миличък“. Това написа днес във
Коментари Харесай

Почина Стефан от Радомир, чиято майка поиска от президента евтаназия заради безумията в България

„ Детето ми си отиде… лети, дребничък “. Това написа през днешния ден във Facebook Рени Григорова – майката на тежко болния Стефан, която преди време в отчаянието си написа писмо до президента с молба и тя, и момчето й да бъдат евтаназирани, с цел да приключат съвсем 30-годишните им страдания и битки с институциите.

През януари 2017 година измъчената Рени, която живее в Радомир , разгласява обезвереното си писмо на своя профил в обществената мрежа. Тя сама се грижи за Стефан, който е с развиване на 2-годишно дете и страда от епилепсия, затлъставане, диабет, хипертония и остеопороза. Младият мъж е повреден при раждането, като лекарите не давали очаквания за живота му. Юристи и обществени чиновници съветвали майката да се откаже от детето.

На 18 година Стефан получил епилептичен пристъп и от мощните медикаменти за 2 месеца става 160 кг. Тогава ги напуща бащата, а Рени и Стефан се местят от София в Радомир. Двамата живеят с 500-600 лева на месец, а единствено медикаментите на момчето костват 150 лева

„ Животът ми е изтезание. Ако ние си отидем, и той ще почине. Държавата е абдикирала от нас “, споделя Рени Григорова, уверена, че за нея и сина й евтаназията е единственият излаз от мъчението.

„ Аз съм майка на тежко болен неработоспособен. Синът ми е с голям брой болести, повреден при раждане и доувреждан с годините. Сега е на 27 година, а е с развиване на 2 година Не се самообслужва и се утежнява всекидневно. Когато нещо го боли, гадаем. Аз не го оставям, постоянно съм до него и по този начин ще бъде, до момента в който мога. С изменението на Закона за лица с увреждания вие принизихте детето ми под равнището на уличните кучета, които имат едно хуманно право на евтаназия като излаз от болките им “, написа в писмото си обезверената жена.

Тя напомня на институциите, че даже след навършване на 18-годишна възраст, децата с увреждания си остават деца. „ След 18 година нашите деца не порастват! Те стават още по-тежки. В Закона за опазването на здравето има уговорка за стоматологична помощ, безвъзмездна до 18 година, а по-късно, при случай като на моя наследник, цялостната упойка, която се изисква, коства 100 лева на час. Навсякъде царува кадруване и корупция.

Знаете ли да вземем за пример какъв брой харчи една общинска администрация на месец за безвъзмездни медикаменти и лекуване, които се полагали на нашите велможи, с цел да са здрави и да ни ръководят добре? Аз знам! На фона на това аз закупувам медикаменти от пенсиите ни, заплащам ток, вода и се храня, както и синът ми. За облекла и други, кой знае какви луксове, каквото остане!

И туй е мъчно, тъй като след едно натъпкване на детето ми с лекарства, които дадоха непряк резултат, той е 160 кг, трудноподвижен и облеклата също са проблем “, добавя Рени Григорова.

Самата тя е с четири инсулта и е пенсионер по болест, макар че е правист по обучение и владее голям брой непознати езици. „ Не желая доста, единствено толкоз, че да не затъвам в заеми към другари, които връщам, тъй като и те нямат, само че оказват помощ. Да не страдаме от пъклен болки – аз и детето ми. Ако в една страна от Европейски Съюз, не можете да осигурите тези обикновени условия, осигурете ни незабавна евтаназия.

Да не се мъчим и да не натоварваме непремерения ви бюджет. Няма да ви натоварвам с повече детайлности! Не мисля, че ще получа поддръжка, не и от институциите! Затова желая предел на търпимост и евтаназия!

А и един мъничък разкош гратис заравяне, тъй като и него не мога да си осигуря! След като ме третирате като животно, направете го по закон! Защото човечност има у бедните и измъчените, не и у тези, които се интересуват от електорални единици!

Пиша това с болежка и яд! Дано има кой да го прочете! “

С надълбоко пренебрежение и отвращение: Рени Григорова Евстатиева, магистър по право и сегашен пенсионер по болест “, написа преди 4 години обезверената майка.

Оттогава до през днешния ден животът на Стефан и Рени продължаваше да е низ от болки, страдания и страдалчество. Които свършиха най-малко за него. Без евтаназия…

„ Когато научиш за гибелта на детето на другарка и откровената ти реакция е: „ Боже, благодаря ти “, то тогава не ти би трябвало броене – несъмнено е, че си в България. Не знам по какъв начин е отвън тази територия, в която през днешния ден чета по какъв начин преди 1989г. било отлично, само че знам, че в този момент тези, които се опитваме да оказваме помощ на хора с увреждания и майки на деца с увреждания, си звъним и се питаме: „ Тя има ли пари за заравяне? “. В прав текст това се питаме… И НЕ, тогава не беше по-добре, нищо, че погребенията бяха по-евтини… Рени Григорова, няма по какъв начин Стефан да е на по- кофти място. Лети, момче… “, написа през днешния ден Аделина Банакиева, която безрезервно и неуморно помагаше на фамилията, вместо страната.

Опелото на Стефан ще се извърши на 11.09.2021 година от 11 часа в ритуалната зала на гробищен парк град Радомир.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР