Детето е спокойно и поддържа постоянна връзка със социалния работник,

...
Детето е спокойно и поддържа постоянна връзка със социалния работник,
Коментари Харесай

Присадиха коса на момченцето, обезобразено от пастрока си

" Детето е умерено и поддържа непрекъсната връзка със обществения служащ, който е непроменяемо до него. Възстановява се добре ", сподели пред Донка Аргирова, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " в Пловдив.

" Бащата на детето е с него още от неделя , само че не е формалният му компаньон в болничното заведение ", добави още Аргирова.

След като се възвърне, детето ще остане в Център за настаняване от фамилен вид, до момента в който съдът реши за какъв период ще удължи мярката за протекция. Съдът би трябвало да реши и на кой родител ще бъда присъдени родителските права. 

Гергана Тошкова, шеф на Центъра за настаняване от фамилен вид, изясни, че чака детето да бъде изписано до седмица. 

Вчера стана ясно, че биологичният татко е изявил предпочитание да се грижи за момчето. Междувременно от прокуратурата са внесли искане в съда майката Стела Алексиева да бъде арестувана под стража. В момента тя е с най-леката мярка за неотклонение " подписка ". 

От 9 януари насам Алексиева не се е поинтересувала какво се случва със сина ѝ, каза Тошкова. 

Предстои също по този начин момченцето да бъде освидетелствано от експертна комисия, което ще стане едвам откакто се възвърне изцяло. 

Първият сигнал за принуждение над момчето е получен на 9 януари, като до този момент няма подавани сигнали нито от персонален доктор, нито от други институции, които момчето е посещавало. " Нещата, които са се случили, са били след 9 декември. Преди това няма признаци за принуждение ", посочи шефът на Дирекция " Социално подкрепяне " в Пловдив. 

" Никой от хората, които са общували с момчето, не е подал сигнал до " Закрила на детето ", посочи и Гергана Тошкова.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР