Дете пострада в развлекателен център в столичен мол. Момичето било

...
Дете пострада в развлекателен център в столичен мол. Момичето било
Коментари Харесай

11-годишно дете падна от стена за катерене в столичен мол

Дете пострада в развлекателен център в столичен мол. Момичето било посетител на детски рожден ден. То се качило на най-високата стена в центъра и паднало. Оказало се, че предпазният механизъм, който би трябвало да го държи,  не е закопчан. Момичето е откарано в „ Пирогов ” с контузии на ръката и е претърпяло интервенция.

Десислава Атанасова е майка на потърпевшото дете. Тя акцентира, че инструктажът, който са имали децата, е обяснявал по какъв начин сами да обезопасят въжетата, с които се спускат по стената за катерене. „ Тя се е обезопасила, само че очевидно не задоволително добре и не е имало никого към нея, т.е. никой не е направлявал това дали тя е закачена вярно за стената, дали е обезопасена ”, сподели още Атанасова по Нова телевизия.

След като детето паднало от 6-метровата стена, чиновници на празненство центъра я преместили – нещо, което лекарите не предлагат при фрактура, посочи майката. Тя описа, че след случая чиновниците предложили на родители, присъстващи на рождения ден, да не викат Спешна помощ, а детето да бъде закарано в „ Пирогов ” с автомобил. По думите на Десислава Атанасова това е опит да се избяга от отговорност – чиновниците желали щерка й да напусне допустимо най-скоро територията на празненство центъра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР