Дете пострада при злополука в училищен басейн в София. 9-годишно

...
Дете пострада при злополука в училищен басейн в София. 9-годишно
Коментари Харесай

Инцидентът в училищен басейн: Родителите питат защо не е повикана Спешна помощ

Дете пострада при акцидент в учебен басейн в София. 9-годишно момиче заклещи пръста си в тръба и беше оперирано в „ Пирогов “. Роднините му описаха в „ Тази заран “, че Спешна помощ не е извикана, а майката на детето го е закарала до болничното заведение.

Дядото на момиченцето попита за какво при толкоз тежък случай не са извикани незабавни медици.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Как може да се случи случай в басейн, при изискване, че ръката на едно 9-годишно дете кърви, и да не се обадят в Бърза помощ, и да не потърсят родителите? За мен това е неприемливо “, сподели дядото на потърпевшото момиченце Димитър Димитров.

Той попита още – кой дава отговор за басейна и къде е бил треньорът по време на случая. „ Доколкото разбрах треньорът не е бил там, бил е на открито, излязъл до тоалетната “, добави дядото.

Екипът на bTV потърси за коментар треньора по плуване в учебния басейн, само че той отхвърли да застане пред камерата ни. Майката на потърпевшото дете посочи, че не са получили пояснение за случая нито от него, нито то директорката на 97 СОУ.

„ В чата на родителите, преди да ме изключат, треньорът написа, че всичко това е неистина, че ние си измисляме, че детето единствено е пъхнало пръста си под тръбата и е почнало да я дърпа. След което е счупило заварката и си е пъхнало пръста. Искам да попитам по какъв начин една спойка с голи ръце се чупи от едно 30-килограмово дете “, съобщи майката.

Ръководителката на учебното заведение Емилия Манолова съобщи пред bTV, че изрича страдание за случилото се.

„ Не единствено за родителите е паника това. Това е терзание и за нас, тъй като всичките старания, които сме полагали тук, да е добре за децата, да могат да спортуват, в този момент с този случай като че ли нищо не сме създали, а то не е по този начин “, съобщи тя

По думите ѝ на басейна се прави периодическа профилактика и се влага в реновирането му.

„ Детето си е порязало пръста, което значи, че е бъркало под тръбата и очевидно, дърпайки е извадило тръбата и са се посочили ръбчета. Планираме тази тръба през август месец напълно да е с гумено покритие “, съобщи Манолова.

Роднините обясниха, че детето стартира да излиза от първичния потрес и се възвръща. „ От през вчерашния ден получавам закани, че децата ми няма да бъдат картотекирани в нито един клуб в България. Ще ги преместя, тъй като в този клуб няма по какъв начин – и родители, и треньор, и всички са се обединили против нас и настояват, че щерка ми е отговорна “, добави майката.

Институциите ревизират случая. Предстои да се изяснят обстоятелствата и събитията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР