Дете пострада на детска площадка на улица "Шар планина" в

...
Дете пострада на детска площадка на улица "Шар планина" в
Коментари Харесай

2-годишно дете пострада на детска площадка в Благоевград

Дете пострада на детска площадка на улица "Шар планина " в благоевградския кв. "Освобождение " в късния следобяд през вчерашния ден. Двегодишната Бени си играела на площадката, когато от прилежащото игрище, на което ритали топка по-големи деца. Топката прелетяла през дупка в мрежата и блъснала детето.

Силата на удара е била толкоз огромна, че детето паднало на плочките. То незабавно е прегледано от доктор и за благополучие се е разминало единствено със сериозен уплах и хематом на ухото, написа "Струма.ком ".

В началото на месеца разтревожени родители дадоха публичност за проблемите, свързани тъкмо с тази площадка. А един от описаните от тях проблеми беше точно този - големите дупки зеещи в мрежата, която разделя игрището за по-големите и площадката за най-малките деца. Колкото и да внимават децата, от игрището непрекъснато прехвърчат топки, които заплашват малчуганите. След случая, децата сами пробвали да закърпят мрежата. От другата страна на игрището също липсват предпазни мрежи и топки излизат на улицата, създавайки действителна заплаха за пътни произшествия.

Родителите упорстват да се вземат незабавни ограничения и във връзка с изпочупените уреди за игра на площадката - изчезнали стъпала и ръждясали стърчащи пирони са единствено дребна част от заплахите, които дебнат там. Те споделят и че всяка година сами си почистват мястото за игра от треви и плевели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР