Дете от трима родители беше родено в Гърция. Момченцето е

...
Дете от трима родители беше родено в Гърция. Момченцето е
Коментари Харесай

Дете от трима родители се роди в Гърция

Дете от трима родители беше родено в Гърция. Момченцето е с тегло 2.9 кг. Двамата с майката са в положително здравословно положение. Жената е от Гърция и до момента се е подложила на четири несполучливи процедури инвитро.

Лекари от южната ни съседка и Испания оповестиха, че са употребявали кафези от трима души, с цел да избегнат безплодието при дамата – лекуване, което ще помогне на безплодни двойки по целия свят, настояват медиците. Техни сътрудници обаче оповестиха, че процедурата повдига серия етични въпроси и не би трябвало да се ползва.

Експерименталната форма на инвитро употребява яйцеклетка от майката, сперма от бащата и още една яйцеклетка от жена-донор. Процедурата е прилагана единствено в един различен случай – при семейство от Йордания - който провокира редица научни и етични разногласия, съобщи "Дарик ".

Идеята е да се избегнат митохондриални болести, които се предават от майката на бебето, обясниха медиците. При нея се комбинират ДНК на майката с митохондриите на донора и по този начин се предотвратяват генетични заболявания. Има спекулации, че митохондриите може би имат роля и при сполучлива бременност, само че това изказване не е проучено към този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР