Дете на три години и половина, което си играело с

...
Дете на три години и половина, което си играело с
Коментари Харесай

Смъртоносният пожар в Ню Йорк е причинен от малко дете

Дете на три години и половина, което си играело с газова печка, е провокирало смъртоносния пожар в Ню Йорк, който взе 12 жертви, заяви началникът на противопожарната работа на града Даниъл Нигро, представен от Агенция Франс Прес.

"Установихме, че пожарът е тръгнал от кухня на партера. Той е провокиран от дете на три години и половина, което си играело с газовата печка. Майката не осъзнала, че е избухнал пожар до момента в който детето не се развикало ", изясни Нигро. "Майката излязла от жилището с децата си на 3 и 2 години и оставила вратата отворена. Пламъците бързо са обхванали горните етажи ", добави той и акцентира, че при пожар би трябвало наложително да се затваря вратата на излизане от жилището. Сред 12-те починали има четири дребни деца. Други четирима души са в болница в сериозно положение.

"Асансьорната шахта е работила като комин и пламъците са достигнали горните етажи толкоз бързо, че хората са имали прекомерно малко време да реагират. Не са можели да слязат - двама от опиталите това са измежду починалите. Други са съумели да употребяват спешната стълба и пожарникарите ни им помогнаха да изоставен постройката ", съобщи Нигро.Според него пожарникарите са били на място след към три минути след подаването на сигнала. "На спешната стълба (която е закачена на стената на сградата) имаше най-малко 20 души, когато пристигнахме ", сподели шефът на противопожарната работа на Ню Йорк.

"Казаха ни, че детето и различен път си е играело с горелките на печката и ги е палело. Преди майката да успее да направи каквото и да било, пожарът към този момент е бил обхванал прекомерно огромна част от кухнята. Тя сподели, че имало доста пламъци, доста пушек ", добави Нигро.
Разследването още ревизира дали всички противопожарни аларми в постройката са проработили, посочи той. Това е най-смъртоносният пожар в Ню Йорк от 1990 година насам, като се изключат пожарите при атентатите от 11 септември 2001 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР