Дестинация Сандански и регионът са крайно непознати на турския пазар.

...
Дестинация Сандански и регионът са крайно непознати на турския пазар.
Коментари Харесай

Сандански ще се рекламира на турския пазар

Дестинация Сандански и районът са извънредно непознати на турския пазар. Има много туристи от Турция, които посещава нашите ски курорти, само че при нас няма. Имаме запаси, които бихме могли да предложим и биха били забавни за тях. Това сподели за Българска телеграфна агенция Георги Кунчев, който е член на Управителния съвет на туристическата организация в района – съдружие „ Дестинация Сандански “.

Той изясни, че по този начин търсят опция за увеличение на заетостта. Присъствахме на туристическото ревю в Истанбул и там се убедих персонално, че сме непозната дестинация, а има какво да предложим, уточни Кунчев.

От сдружението са поканили двама публицисти – един от медийна група „ Миллет “ и един от „ Хюриет “, за инфо тур, с който да ги срещнат с региона и в рамките му да обсъдят опциите дестинация Сандански да бъде позиционирана на турския пазар. Междувременно към този момент са водили и диалози с огромни туроператори от Турция, с които са разменили контакти и ценови предложения с локални туристически обекти, хотели и забележителности.

Говорили сме и с туристическото ни аташе в Истанбул, с която също планираме някакви взаимни начинания, за промотиране на дестинация Сандански на турския пазар, изясни Кунчев. От сдружението допускат, че ще създадат пробив и ще съумеят да привлекат турски туристи в региона.

По думите на Кунчев, регионът би бил забавен за тях със спа и балнео опциите и ресурсите, с минералната вода и с стратегиите за лекуване, които предлага.

Той изясни, че по този начин ще се усилва и броят на нощувките в легловата база в региона. По този метод се подсигурява един по-дългосрочен интервал на претовареност, а не да разчитаме единствено на уикенди, празници или фестивали, които организираме. Да имаме избрана група туристи, които запълват за дългът престой легловата база, сподели Кунчев.

Сдружението към този момент има построена тактика за деяние. Кунчев изясни, че ще поканят и туроператорите на инфо тур, с цел да им покажат дестинацията, както и какво предлага тя. Така и хотелите ще могат да си сключат директни контракти с тях и да работят взаимно, добави той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР