Дестинация:;Побитите камъни се намират на двайсетина километра западно от Варна.

...
Дестинация:;Побитите камъни се намират на двайсетина километра западно от Варна.
Коментари Харесай

Побитите камъни - земята лекува с магическа сила


Дестинация :
;

Побитите камъни се намират на двайсетина километра западно от Варна. Отдалеч необикновените каменни формирания наподобяват на заветен танц на митични същества. Когато ги приближи, човек вижда, че това са каменни колони, които като че ли необяснима мощ е забила в земята.
   Побитите камъни - земята лекува с магическа мощ Сн.: iStock.com  Побитите камъни се намират на двайсетина километра западно от Варна. Отдалеч необикновените каменни формирания наподобяват на заветен танц на митични същества. Когато ги приближи, човек вижда, че това са каменни колони, които като че ли необяснима мощ е забила в земята.Побитите камъни са към 300 на брой и са с незнаен генезис. Със сигурност това са естествени формирания, само че фактът, че са кухи и запълнени с пясък, озадачава откривателите. Височината на някои от тях доближава 10 метра.
 
Чудодейната мощ на земята
Съществуват разнообразни теории за мястото, че то в действителност е древнотракийски астрономичен комплекс или пък античен календар. Според други изказвания в дните на пролетното и есенното равноденствие на това място стават чудеса - слънцето се прокрадва в пролуките на камъните и се случва нещо магическо. Сякаш Земята на това място се „ зарежда “ от слънчевата сила.

 

 Побитите камъни - земята лекува с магическа мощ

 
Природният феномен Побити камъни е разгласен за предпазена естествена забележителност - поради рядко срещаните каменни формирания и няколкото застрашени типа растения, които са избрали да виреят точно на това, наподобяващо пустиня място.
Все още никой не е разкрил загадките на тази удивителна околност, в която в средата на предишния век са открити антични селища от старокаменната ера. За някои хора земята там има магическа мощ, която по непонятен метод лекува. Сред камъните се вижда кръг, който е издигнат от човешка ръка и евентуално е бил светилище. Там лечители с екстрасензорни качества усещат сила, от която черпят мощ.

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР