Дестинация: - ;Неапол е известен със своя исторически център, с

...
Дестинация: - ;Неапол е известен със своя исторически център, с
Коментари Харесай

Неапол - градът на Везувий


Дестинация :
- ;

Неапол е прочут със своя исторически център, с вкусната пица и с вулкана Везувий, в миналото погребал Помпей и Херкулан. Научете повече за Неапол и съществено ще обмислите да отскочите до там през идната отпуска.

 Неапол - градът на Везувий

За Неапол в резюме

Неапол е столицата на район Кампания и третият най-населен град в Италия.  Съществува от VI век пр.Н.е. Неапол е градът с максимален остарял исторически център в света. Освен това е градът с най-вече религиозни храмове с историческо значение – 448.

Любопитно: Неапол (от гръцки Neapolis) значи Нов град. Името идва от гръцки, тъй като първите заселиници тук, доста преди римляните, са били гърци

Нощувки в Неаопол?

Една нощувка за човек в двойна стая в Неапол излиза към 100 лева за хотел 3 звезди. Разбира се през летните месеци цените са малко по-високи и е нужно да извършите резервация по-рано.

 Неапол - градът на Везувий

Придвижване в Неапол

Неапол е град с доста претрупан трафик . Затова не ви съветваме да си взимате кола чартърен. Такситата постоянно да най-удобният вид, тъй като знаят директните пътища, само че високите цени и многото нелицензирани таксита , могат да изпразнят портфейла ви на първия ден. За да ви излезе по-евтино, използвайте градския превоз, само че избягвайте обичайните пикови часове.

Забележителности в Неапол

Неапол е толкоз богат на, че ще би трябвало да изпишем цялостен справочник, с цел да не пропуснем нещо. Затова ще се спрем единствено на най-значимите и известни.

Историческия център на – тук можете да се разхождате през целия ден и отново няма да сте разгледали всичко. Огромният исторически център на Неапол с тесни улички приютява дребни магазини и заведения за хранене, без това да загрозява обичайния тип на града.

Кралски дворед Каподимонте през днешния ден е трансфорат в изложба , като всеки етаж приютява разнообразни изложения. Най-ценните и обсъждани експонати на музея са картината на Караваджо - „ Бичуването на Христос “ и картината на Анди Уорхол - „ Везувий “ .

 Неапол - градът на Везувий
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР