Дестинация България“ продължава да разчита и тази година предимно на

...
Дестинация България“ продължава да разчита и тази година предимно на
Коментари Харесай

Туроператор даде отговор на вечния спор между плажуващи къде е по-добре и защо - в България или в Гърция!

Дестинация " България “ продължава да разчита и тази година най-вече на вътрешния си туризъм. Това сподели пред " Фокус " туроператорът Светла Тагарева.

" Това е съвсем първата работеща година след КОВИД рецесията и като цяло упованията на целия бизнес бяха това да е една много мощна такава. Към момента обаче не мога да кажа, че това се случва, защото пък въпреки това околните до нас дестинации доста добре се ориентираха от позиция на унищожаване на всевъзможни рестрикции, свързани с пътуванията по време на КОВИД, и в този момент свободното пътешестване без условие за показване на документи, ваксини или каквито и да било други документи извънредно доста повлиява на туристопотока “, уточни тя.

Тази година българите умерено могат да пътуват до Гърция и Турция, добави Тагарева.

" Българите предходната година избраха България от позиция на това, че не бяха задоволително добре осведомени какви документи, какви условия. Изискванията се сменяха непрекъснато, съвсем всеки месец имаше нови такива и чисто психически това влияеше на решението на българина да избере задгранична дестинация. Тази година това не е по този начин и при един отворен пазар и много по-спокойно пътешестване надлежно виждаме, че българите се насочват към околните ни съседки, както преднамерено са го правели и през миналите години преди КОВИД “.

По думите й туроператорите регистрират по-засилено търсене на умело мнение на експерти в сектора, в сравнение с предоверяване на това, което можем да забележим в интернет.

" Все още обаче един огромен % от потребителите избират да си стоят на монитора или пред телефона и надлежно на база картинки, фотоси и някакви други мнения сами да си резервират почивката. Това естествено е феномен, който продължава от доста време “, означи туроператорът.

" Къмпингуването е доста известно и известно, и то освен поради КОВИД, а отпреди това. Това е едно течение, което се ускорява. Тези хора изрично сами си провеждат почивката или си наемат авансово кемпер, или самите те към този момент имат кемпер единствено поради КОВИД – има такива, които са вложили в такова оборудване, и надлежно те сами си търсят подобаващи плажове, вършат обиколки, които изрично не са единствено в България. Те могат да си изберат отмора, отново споделям, някъде наоколо ", сподели още Тагарева.

Туроператорът обърна внимание и на безконечния спор, който българите водят, а точно - къде е по-добре да се отиде на море - в България или в Гърция, и коя дестинация е по-изгодна. 

" Ценово местата са много изравнени и сред България, и сред Гърция. Всъщност то зависи най-много и от интервала, в който отиваме, заведенията, които посещаваме, плажовете и местата, които посещаваме. Т.е. сравнявайки едното и другото, би трябвало да ги съпоставяме въпреки всичко еднообразно. Т.е. сравнявайки плаж Х в Гърция с избрани критерии за съпоставяне, би трябвало да го съпоставяме със същото в България. Принципно цените са почти идентични, с тази разлика, че когато българин отиде в Гърция, храната, която му се сервира по заведенията или в част от хотелите, е прясна и хубава, и в действителност това впечатлява българина. А недоволствата, които получаваме генерално от България са свързани най-вече и главно с изхранването, т.е. незадоволително пресни артикули, потребление на полуфабрикати, преправяне на храна, дребен избор от храни и питиета или никакъв, в допълнение заплащане на шезлонги и чадъри, които са прилежащи към територията на хотела ", сподели Тагарева. 

" Ако би трябвало да съпоставяме недоволствата, които сме получили от България, по отношение на недоволствата, които сме получили от Гърция, недоволствата от България една концепция взимат превес. И то, отново споделям, това са не световни недоволства, само че съответни неща за съответни обекти. И постоянно първото нещо, което се загатва, е храната, храната, храната ", безапелационна бе тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР