Десницата е разхвърляна на няколко места и в момента търси

...
Десницата е разхвърляна на няколко места и в момента търси
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Десницата търси облика си

Десницата е разхвърляна на няколко места и сега търси образа си. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политолога Любомир Стефанов.

" Според европейската си принадлежност ДСБ е член на  Европейската национална партия, тя е в коалиция с “Демократична България ", която пък е в коалиция с “Продължаваме смяната ", която на собствен ред издигна господин Терзиев за кандидат-кмет на столицата. На последващо място кандидатурата на господин Лилков. От трета страна пък виждаме ГЕРБ, които се ослушват, те са с настройки по собствен личен метод. Борисов говореше за синьо обединени, за дясно обединяване, но какво тъкмо значи? В характерен жанр - нищо не изяснява, може би тъй като тества - какво се случва, по какъв начин жителите особено от столицата реагират на протичащото се и след това ще преценяват ГЕРБ дали да имат лична кандидатура или ще влагат в кандидатурата на господин Лилков своята поддръжка ", разяснява Стефанов.

По думите му все по-рядко партиите се задълбочават в построяването на консистентен идеологически и политически облик: " Все по-рядко, аз слушам откъслечни изречения за себеописване като политически индивид с ясна идеология. Ясно е, че времето ни е забързано и никой няма време да слуша с готовност комплицирани, дълги самообяснителни разкази. В последна сметка, дейностите приказват най-добре за това какъв си и какво правиш, само че е хубаво да го има това, жителите да знаят, партиите като споделят ляво какво да схващат хората и надлежно като кажат дясно.

Политологът изясни, че е конкурент на мнението, което Кирил Петков е обявил преди няколко предизборни акции - че нямало към този момент ляво-дясно, имало работещи и неработещи политики: " Това опростяване на политическия развой е нездравословно, защото на публичната политика и на публичните каузи се гледа единствено като на конвейер, който би трябвало да оставя резултати. За мен е значимо качеството на тези резултати, които се доставят, а то се дефинира от политическата идеология ", обърна внимание Стефанов.

Той означи, че локалният избор е извънредно значим за нас, защото предварителни локални избори няма: " Избирайки хора за 4 години, ние се снабдявам с локални ръководещи за 4 години напред ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР