Десислава Георгиева се е завърнала във Враца след дълъг престой

...
Десислава Георгиева се е завърнала във Враца след дълъг престой
Коментари Харесай

Недъзите на здравната система през погледа на пациент и на лекар

Десислава Георгиева се е завърнала във Враца след дълъг престой в чужбина. След като си направила здравна застраховка й било предложено да си ревизира здравния профил. Оказало се, че преди време, когато е ходила на платени прегледи, е имало опити за източване на пари от НЗОК .
Аз съм посещавала частни прегледи, които съм заплащала, тъй като съм се отписала от здравната система доста преди този момент “, споделя Десислава в предаването „ Преди всички “.

 Десислава Георгиева Снимка: БНР

След това за същите прегледи виждам опит от съответните лекари, които са се опитвали да ми приписват посоки от персонален доктор, който даже не познавам, даже не знам дали съществува . Здравната каса е отказала, само че това не е казус. “

Знаем, че такива случаи са доста в България и Здравната каса е изплащала, тъй като лекарите сполучливо са манипулирали, добавя жителката на Враца.

Десислава Георгиева счита, че, бидейки дълги години зад граница, се трансформира в лесна цел за сходни операции. Тя поучава с личен код от НЗОК да си ревизираме здравния профил .

„ Защото вие знаете дали сте били в болница приети в болница и от какво. Ако ви излязат неща, които знаете, че не сте боледували или не сте били в болница, това е несъмнено източване или опит за такова на Здравната каса . “

Също преди време при здравна процедура Георгиева разкрила, че има сбъркано ЕГН, а опитите й да поправя това в здравната система към този момент са несполучливи.

 Димитър Заеков Снимка: https://www.nsoplb.com/

Дългогодишният персонален доктор доктор Димитър Заеков счита, че в този случай става дума за техническа неточност поради некоректното ЕГН на Десислава Георгиева.

Като доктор съм обезверен от вървежа на системата . Виждам, че съвсем невероятно е системата да бъде усъвършенствана посредством някакво деяние. Системата ще се развива оттук насетне спешно. За страдание, спешните решения са скъпи “, акцентира той в изявление за БНР. 

Средната възраст в опазването на здравето е към този момент към 60 години . Цели специалности изчезнаха от избрани региони на България. Медицинските сестри ги няма – те са по-малко от половината от нужните “, разяснява Димитър Заеков. 

Относно хода на имунизацията против Covid-19 доктор Заеков изясни, че откакто е получил три флакона от имунизацията на „ АстраЗенека “, от листата с близо 200 искащи свои пациенти се е обадил на половината.

За два дни прозвънях близо половината от листата. Намерих 11 индивида, от тях пристигнаха 8 през вчерашния ден следобяд “, описа той в предаването „ Преди всички “.
Повече чуйте в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР