Деси ВЕЛЕВАЗаради нарушения и злоупотреби при управляването на общинското предприятие

...
Деси ВЕЛЕВАЗаради нарушения и злоупотреби при управляването на общинското предприятие
Коментари Харесай

Общинари сигнализират за злоупотреби в управлението на гробищата в София

Деси ВЕЛЕВА

Заради нарушавания и злоупотреби при управляването на общинското дружество " Гробищни паркове " група общински съветници желаят основаването на краткотрайна комисия, която да направи инспекция на активността му. Съветници от Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България " са внесли отчет, в който упорстват да се проучва незабавно работата на предприятието. В документа се сигнализира, че от време на време в Столичната община и в СОС постъпват сигнали и недоволства от жители за нередности и нарушавания както от чиновници на " Гробищни паркове ", по този начин и от шефа и зам.-директори на предприятието. От самата администрация на общината са правили голям брой инспекции и след тях се е стигало до уволнения, както и до промени в нормативни актове.

От февруари тази година до момента са направени още няколко инспекции, само че резултатите не са известни. Според общински съветници на изпращани сигнали за нередности шефът постоянно отговарял официално, без да обяснява какво в действителност се случва. Липсва и отчетност и връзка, а самите гробищни паркове са неподдържани, обобщават общинарите.

Те алармират още, че новото уголемение на Централните гробища е нерегулирано, без проектирана или построена инфраструктура и с неприятно проведена транспортна връзка. Не е ясно и по какви процедури се прави разширението, от кой реализатор и за какъв брой пари, защото няма извършена социална поръчка.

" Ограничена е опцията общинският съвет да реализира действителен надзор по ръководството на гробищата ", пишат общинските съветници в отчета си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР