Деси ВЕЛЕВАОстро недоволство срещу подготвяните промени в тарифите и условията

...
Деси ВЕЛЕВАОстро недоволство срещу подготвяните промени в тарифите и условията
Коментари Харесай

Столичани скочиха срещу промени за таксуване в транспорта

Деси ВЕЛЕВА

Остро неодобрение против подготвяните промени в цените и изискванията за пътешестване в градския превоз в София показват столичани, откакто научиха, че от идната година ще заплащат по 2 лв. за книжен билет, а едномесечните карти за една линия и талоните за 10 пътувания с понижение се отстраняват.
Мненията им се събират в уеб страницата на Столичната община, където е показана за публично разискване променената Наредба за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз. Позициите ще се събират до 17 юли и общинските съветници ще преценяват с кои от тях да се съобразят. Очаква се измененията да бъдат гласувани на сесията на 21 юли.
Най-остро е възмущението от премахването на едномесечните карти за една линия. " Много столичани пътуват до работата си или до друга своя ежедневна дестинация и назад единствено по една линия. Не виждам причина това право да им се лишава и да бъдат задължавани да купуват карта за всички линии, която в действителност няма да употребяват. Това би било нелоялна процедура, която бих оспорил и по правосъден ред пред Административния съд ", написа на съветниците столичанин. Негова съгражданка е безапелационна, че заплащането на карта за цялата градска мрежа е възмутително и дискриминационно. " Добре е да се вършат промени, да се върви към електронни услуги, само че дано да не се ощетяват жителите ", написа по същия мотив различен столичанин. Недоволна пътничка е пресметнала, че с новите условия ще се постанова месечно да заплаща за петчленното си семейство 1400 лв. за превоз. Учениците също не би трябвало да бъдат задължавани да купуват карти за цялата градска мрежа, в случай че не им е належащо, разясняват още недоволни.
Друг софиянец, който употребява талоните за 10 пътувания, само че пътува през една седмица, упорства те да бъдат непокътнати и да има еластичност. Според предложение на управлението на " Метрополитен " би трябвало да се даде опция за зареждане на пакетен ваучър за 5 пътувания, като всяко да коства 1,50 лв.. Има и отзиви хартиените билети да останат още една година на тази цена.
ДУМА напомня, че общината планува хартиените билети, купувани в метро и от лидер на наземен превоз, да костват 2 лв., както и да се вкара електронен билет от 1,60 лева, като с него ще могат да се вършат прекачвания в границите на 30 минути, и билет от 2,20 лева с прекачвания в границите на час.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР